söndag 4 november 2012

Månadsbild i november

Ända sedan jag började blogga, och det är ett tag sedan nu, har jag tänkt att jag skulle ge mig på det där med månadsbilder. Jag har sett det hos många andra och tänkt att det är ett roligt sätt att dokumentera något i trädgården. Men sedan har det alltid bara stannat vid en tanke eftersom jag inte kunnat besluta mig för vilken vy jag skulle välja. Men nu SKA jag göra slag i saken och ta en ny månadsbild i början av varje månad. Och vilken dag kan vara bättre att börja på än på sin födelsedag? Så här är alltså min första månadsbild, tagen från vardagsrumsfönstret. Jag tänkte att det kunde vara en lämplig bild eftersom den får med många olika saker, jag har lite små planer för det här området och det är lätt att fota ur samma vinkel inifrån. 


Dagen har bjudit på en hel del sol men jag har bara varit inne, eftersom jag har kämpat med att få klart de sista omdömena. Imorgon drar utvecklingssamtalen igång. Tjoho, vad kul! 

3 kommentarer:

Marina sa...

Säger grattis här också!

Men du, utvecklingssamtal har du väl bara en dag och då inte senare än kl 18? Så är det på gymnasiet i alla fall.
Förlåt, nu var jag lite elak men utifrån det pappret som kom hem till oss föra veckan om detta så blev jag lite lätt irriterad.
Där stod att samtalet inte kunde ta mer än 20 minuter, det skulle handla om hur vår son upplever skolan och ville vi veta något om andra ämnen (andra än matte då eftersom hans mentor är mattelärare) så fick vi gärna kontakta berörd lärare via mail. Hur vår son upplever skolan? Det är inte det jag vill veta. Jag vill veta hur lärarna upplever honom och hans förmåga att studera och tillgodogöra sig kunskap och undervisning. Ska jag sitta och maila varje lärare för att på så sätt förhöra mig om hur det går i skolan? DÅ kan vi lika gärna skippa utvecklingssamtal helt så kan eleverna fylla i en enkät om hur de upplever skolan istället. Alltså, det mailet sa klart och tydligt att skolan inte har något ansvar för kontakt om sådant som jag vill veta utan allt ansvar ligger på mig som förälder (jag har och jag tar ett stort ansvar för mina barn, det vet jag och det ska jag ha). Vi har aldrig tidigare fått ett liknande mail så jag vet inte om detta är något nytt, om det är taskigt formulerat eller om hans mentorer är unika. Det är ju hans första år på gymnasiet och även om han går på samma skola som sin syster så har de helt olika lärare.
Ja, denna lite elaka kommentar var alltså inte på något sätt riktad till dig det tror jag du förstår. Bara lite intressant att dryfta skolfrågor med en annan lärare:)

Hoppas du är nöjd med dina lediga dagar än om de var få och att du är nöjd med din födelsedag också.

Kramar

Hanna sa...

Fin månadsbild och Grattis på födelsedagen.
Ha en fin söndagskväll!
Kram
Hanna

Nora sa...

Stort GRATTIS på födelsedagen! Hoppas den har varit bra!
Kul med månadsbild - skall bli spännande att följa dina projekt för området.
Kram!

Related Posts with Thumbnails