måndag 12 november 2012

I somrigaste laget

Jösses, vad tiden rusar! Redan en vecka sedan jag skrev förra inlägget. Snart är vi inne i den första vintermånaden, med julstök och allt vad det innebär. Men som en motvikt till det, så visar jag idag bilder från slutet av augusti. 


Då kom jag mig nämligen äntligen för att beskära min Deutzia scabra. En av få buskar som fanns här när jag flyttade hit. I sommar har den blommat helt kopiöst, och det fanns till och med enstaka blommor kvar när jag skar ned den. Jag är inte så bra på det där med att beskära, men jag såg på Året i trädgården hur de skar ned deutzia efter blomning, och jag tänkte att det borde jag väl klara. Hur fel kan det bli, liksom?


Den hade börjat bli till besvär vid gräsklippningen men efter att jag varit där med sekatör och grensåg fanns inte det problemet längre. Den blev liksom lite mer slimmad. Förhoppningsvis kommer den att belöna mig med nya skott och ny, riklig blomning. Synd bara att den inte doftar. (Jag hittar inte en enda bild i mitt arkiv på den när den blommar. Det får jag råda bot på nästa år.) 


En hel massa grenar blev det som fick "tuggas", men lite mer kompostmaterial kan ju inte skada. 


Ja, det var kanske ett inlägg i somrigaste laget, men nästa gång blir det kanske ett höst-inlägg istället. 

1 kommentar:

Marina sa...

Det är väl inte fel att ha lite somriga bilder på hösten tycker jag. Jag beskar en gammal schersmin förra sommaren och som den har växt sen. Inga blommor i år men det kommer nog igen.

Kram

Related Posts with Thumbnails