lördag 17 november 2012

Knopp som ger hopp

Jag fick mina aningar, eller kanske snarare förhoppningar, när jag slog en blick i mammas och pappas rabatt igår. Där hade den vita julrosen två stora knoppar. Idag tog jag en sväng ute på min egen tomt och gick förstås till vita rabatten för att spana. Min vita julros har bara blommat med en enda liten blomma, trots att den har några år på nacken, och det var nu i vårvintras. 


Men se där, lite gömd under alla nedfallna höstlöv, kikar två små knoppar upp! Glädje och jubel! 


Var självklart tvungen att fösa löven lite åt sidan, och krypa närmre. Och där gömde sig ännu fler knoppar. Helt otroligt att den sätter knoppar nu när det blir kallare. Det är nog för att ge frusna trädgårdssjälar nytt hopp. Nu ser jag fram emot den dag då den mörka julrosen jag fått av Marina också sätter knopp. Men då krävs nog lite tålamod, för plantorna är små ännu.  


Inomhus har jag en växt som också satt knoppar men den visar jag en annan dag. För det är helt magiskt, om du frågar mig. 

Ha en skön lördagskväll! 

5 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Åh, julrosor är underbara! Mina knoppar också nu. Jag hoppas också på den lilla plantan vi fick av Marina, för jag har bara vita sedan tidigare.

Ha en fortsatt fin helg!
/Anna-Karin

A House With A View sa...

Men oj, ska de knoppas nu??? Jag är ju inte alls kunnig på detta men det känns som lite tidigt? En underbar blomma dock, jättefin!!!

Kraaaaaaaaaam aka

Rosor och ruiner sa...

Nämen oj, nu måste jag ut o kolla i morgon om någon av mina två julrosor har några knoppar! Hoppas!!

Livet på solsidan sa...

Om det inte varit kolsvart ute (blä) hade jag gått ut och kollat in mina. Nu får jag nöja mig att kika på dina julrosknoppar ;)

Magiskt cliffhanger!

Kram Tamara

Hanna sa...

Åh så roligt.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Related Posts with Thumbnails