måndag 10 juni 2013

Doft-puffar

Just när bondsyrénen vid altanen precis dragit sin sista suck, blir den avlöst av kaprifolen vid knuten. Till glädje för både människor och humlor. Den doftar så ljuvligt, framför allt om kvällen, att man skulle vilja ställa sängen ute på altanen och sova där framöver. Kanske inte så praktiskt, men man skulle i alla fall inte missa en endaste doft-puff. 


Den har vuxit till sig rejält de senaste åren, och strävar bara upp, upp, upp. Den når upp till taket. Hade den bara haft något att klamra sig fast vid där, så skulle den nog bara fortsätta uppåt. Sista skolveckan är här. Både barnen och jag räknar ner. Nu är det bara tre skoldagar och en avslutningsförmiddag kvar. Nästa vecka arbetar jag två dagar, sedan är det : SOMMARLOV!

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Klart att du ska sova ute. Det är det mysigaste som finns! Härligt med alla dofter. Och skönt med sommarlov, det är du värd nu, tänk vad mycket trädgårdsmys det kan bli.
Ulrika

Marina sa...

Doftpuffar är värdefulla! Här tävlar kaprifolen med doftschersminen. Båda är underbara och allra bäst om kvällarna.

Håll ut nu, snart är även du ledig. Jag känner mig inte ledig ännu. Bara studentfix i huvudet :)

Kram

Nora sa...

Kaprifolen är en favorit. Min är liten och klen än så länge (köptes som liten planta förra året), men den växer förhoppningsvis till sig så småningom.
Kram!

Livet på solsidan sa...

Kaprifolen är ljuvlig. Håller med Ulrika. Ut med dig ;)

Ett STORT projekt säger du? Det låter spännande. Även om det kostar.
Vi hade tänkt leja bort målningen men när jag fick priser på det så tänkte vi att det där. Det kan vi göra själva. Fast vi kanske lejer bort "vindsdelen" för ingen av oss gillar höjder.

Snart sommarlov för dig. Njut!!!

Kram Tamara

Jord under naglarna sa...

Underbara dofter!

Tyvärr ville inte min kaprifol leva hos mig, men här blommar syrenen för fullt!
Vi räknar också ner och jag har just varit på en liten konsert på skolan. :) Min egen semester dröjer, men det blir ändå lite sommarlovskänsla hemma.

Vilka fina havtornsbuskar du fick! Vi har havtorn, men de är så små så små. :)

Related Posts with Thumbnails