onsdag 12 juni 2013

Jag bor vid en landsväg

Mitt hus och trädgård ligger ganska lantligt. Det ligger vid korsningen av en liten, liten grusväg och en lite större "landsväg". Den större vägen är en 70-väg men eftersom den är ganska slingrig, och jag bor vid en sväng, så kör bilarna förhållandevis långsamt. Mittemot är det idylliskt värre med kohage och vilda lupiner i mängd. 


När jag flyttade hit gick det alltid några kor i hagen mittemot. Numera står den tom och hundkexen har tagit över. Jag skulle önska att de nya ägarna ville arrendera ut hagen igen, för det är mysigt att kunna titta på kossor från frukostbordet. 


På min sida av staketet har jag bland annat satt en snöbollsbuske. Tyvärr har den för andra året i rad drabbats av något elände som äter upp bladen. Någon som vet vad det kan vara?


Bladen blir nästan helt uppätna och den vill inte blomma. Förra sommaren kom den igen med nya blad mot slutet av sommaren men då var det ju för sent för blomning. Trist värre, för man vill ju ha ett friskt bladverk och vackra blommor att njuta av. 


4 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Usch då, du har fått olvonbagge på din snöbollsbuske. Ett skadedjur som bara angriper Viburnum. Googla på detta så kan du läsa mer. Lycka till!

Fröken Grön sa...

Tur att Anna hann kommentera före mig, för jag hade absolut inga bra råd att ge. Trist att det blivit så, för snöbollsbusken är verkligen praktfull när den blommar.

Älskar din lantliga omgivning. Förstår att du saknar korna, om än kanske inte de där som slet sig och stod i din trädgård en morgon, hehe!

Må så gott!
/Anna-Karin

Marina sa...

Hoppas du får bikt med dem som äter på snöbollsbusken. Ser inte kul ut.

Kor i hagen kan jag förstå att du saknar. Det är rofyllt på något vis.
Du bor ju så mysigt tycker jag.

Kram

Helena sa...

Du lider uppenbarligen inte av koskräck!

Related Posts with Thumbnails