lördag 22 juni 2013

Vita rabattens primadonnor

Sitter och tittar ut på ett blåsigt och småregnigt midsommardagsväder. Det är skönt att kunna vara inne dagar som dessa. Gårdagen bjöd på betydligt bättre väder. Helt rätt.


I ena kanten av vita rabatten satte jag förra året en uppstammad vit syrén, Mme Lemoine. Det är jag så glad för. Den har blommat med stora, stora klasar under en väldigt lång tid. Jag har varit så nöjd med den att jag frågat mig själv varför jag inte satt köpe-syréner tidigare. Det ska absolut kluras ut fler platser att ha dessa skönheter på. 


Nu sjunger madame på sista versen (bilderna har några veckor på nacken) och annat får ta första plats i vita rabatten. Just nu är det lupinen White Gallery som är primadonna. 

4 kommentarer:

Marina sa...

Sitter och funderar över om det finns några vita blommor som inte är fina??? Jag kommer inte på någon nu på direkten.

Kram

Fröken Grön sa...

Mme Lemione finns på Solhäll också. Hon är verkligen underbar och det är nästan så att man redan längtar till nästa år, nu när hon har blommat över.

Nog hade vi tur med midsommarvädret. Det blev inga gäster från Tollarp i år, så du har fortfarande chansen att vara först på Solhäll, hihi! Jag får höra av mig om det så snart hantverkarna har packat ihop.

Må så gott!
/Anna-Karin

Nora sa...

Jag har aldrig gillat Lupiner riktigt, men i år har jag börjat se på dem på ett annat sätt. Nu funderar jag till och med på att skaffa några:-) Dina är ju jättefina!
Ha en fortsatt fin helg!
Kram!

Hanna sa...

så fint det blommar.
Kram
HAnna

Related Posts with Thumbnails