söndag 2 juni 2013

Nyinflyttade havtorn

I tisdags fick jag två havtornsbuskar av pappa och mamma. De har stått i deras trädgård i något eller några år och vuxit sig för stora för den plats där de var placerade. Dessutom skickar de ju iväg rotskott som inte uppskattades. Nu har jag alltså fått "ärva" dem. De sitter numera i hörnan ut mot vägen. Här gör det inget med rotskott och dessutom kan jag köra över med gräsklipparen om de tar för sig för mycket. 


De sitter på var sida om det lilla syrénbuskage som redan fanns i hörnan (till hälften utanför staketet). Havtornen har ännu inte haft möjlighet att få bär eftersom det är en Julia och en hybrid. För att det ska bli bär behövs en Romeo. Han kommer att få flytta hit inom kort. 


Hybriden är väldigt kal på framsidan, men jag har placerat den så medvetet eftersom solfjäderformen skapar maximalt med insynsskydd. Dessutom blir det förhoppningsvis snart nya skott på framsidan eftersom den vetter åt söder. 


Julia står mellan syrénerna och lärkträdet, framför brevlådorna. Hon syns bara sådär i motljuset. Bladen ser lite ut som rosmarin på när håll, både i färg och form. 

3 kommentarer:

Marina sa...

Bra när man kan få ärva så stora växter. Det blir liksom lite rejält av det då.
Jag såg havtorn på Ven idag när vi var där på klassresa idag.

Kram

Fröken Grön sa...

Låter ju toppen att få ta över buskar som redan har lite höjd och bredd. Maken och jag åt världens godaste havtornspannacotta på vår bröllopsdag, så det kan jag verkligen rekommendera.

På lördag tänker vi oss en tur till loppisen i Tollarp. Kanske man springer på dig där?

Ha en skön nationaldagsledighet!
/Anna-Karin

Malin - I min trädgård sa...

Det är ju verkligen super när man får "ärva" växter. Jag har ju nyligen ärvt ett antal thujor av min bror. Ingen älsklingsväxt direkt, men med lite funderingar så blev det riktigt bra. Och det skapade nya planer för trädgården, så en ny rabatt har vuxit fram i tankarna.

Ha en skön helg! Jag hoppas på sol!

Kram Malin

Related Posts with Thumbnails