måndag 23 september 2013

Det pågår saker, trots allt

Nu blev det visst en paus i bloggandet igen. Det pågår dock saker här hemmavid ändå. Ni minns kanske att elbolaget var här och mejade ner min avenbokshäck, och att jag sa att en hel del mark utanför den också var min. Just nu är det "gubbar" här och röjer, bland annat den där marken utanför. 


Bakom häcken ser det numera ut såhär. Ganska så mycket kalare än innan. Tittar man åt andra hållet ser det ut som på bilden nedanför. Här har det försvunnit 2/3 av en trippelbjörk, och en ungbjörk till. Längre bakom skymtar planket.  Ovanför är det en riktigt dålig bild eftersom det började bli skumt ute när jag tog den. Den är hur som helst tagen från altanen, ni ser ju floxen som står i altanrabatten i höger nederkant. Avståndet till häcken ser längre ut än det är i verkligheten. Rishögen som igår var kanske tre meter hög, är så gott som borta. 

Borta i vitsippedungen har det också försvunnit några träd, bland annat några döda sälgar, en halvdöd ask och en stor dubbelsälg. Det kommer väl ta ett tag innan all ved är på plats i vedboden, men det blir bra att elda med den i vinter. I alla fall björkveden. 3 kommentarer:

Nora sa...

Ja det händer verkligen saker hos dig! Skönt att få bort döda och halvdöda träd - mycket bättre att elda upp dem än att de står och är fula!
Kram

Marina sa...

Ojoj, det händer verkligen saker hos dig. Hur känner du för de träd och buskage som inte finns mer? Vad ska du göra med "Nya" marken?

Jag är i behov av mossa just nu men har inte hunnit till skogen. Då tänkte jag på dig som har skogen runt hörnet. Bra!

Kramar

Hanna sa...

fina bilder.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Related Posts with Thumbnails