söndag 8 september 2013

Skuggrabatten, en sommar senare

Det har nu gått en sommar sedan jag gjorde i ordning och planterade min skuggrabatt. Mer om hur det gick till kan du läsa här. En del har hänt sedan dess. Vissa växter har vuxit till sig rejält, medan andra inte klarat sig alls. De som inte klarat sig kan nog främst skylla på sorkarna. De små gynnarna är väldigt flitiga här och gräver gångar under växterna som gör att de helt plötsligt "hänger med rötterna i luften". 


Några superbilder går inte att få till här bakom planket. Det är svårt med kontrasten mellan skuggan och solen som strilar igenom brädorna. Till de växter som vuxit till sig allra bäst hör den fläckiga lungörten Mrs Moon. De tre plantorna har nästan vuxit ihop till en. Just här var det nästan inget ogräs heller. För övrigt fick jag ägna lite tid åt att rensa innan jag kunde ta bilder som går att visa upp utan att skämmas. 


Fänrikshjärtat var bara små rötter när jag satte den men nu blommar den faktiskt. Uppe till vänster i bildkanten, med den vita skylten, syns den koranska vaxklockan som jag fick av Marina. Den är inte överdrivet kraftig men den lever i alla fall. 


En riktigt fin sensommarhelg har vi haft. Jag har varit ute en del, även om min eländiga hals satt stopp för de allra mest fysiska aktiviteterna. Men en redig förkylning hör väl till såhär i början av terminen. Jag är glad att jag tog mig igenom föräldramötet innan den slog till. Det har hänt att jag haft föräldramöten och kraxat som en kråka på grund av förkylning. Man får glädjas åt det lilla, antar jag. 

3 kommentarer:

Nora sa...

Den ser riktigt fin ut din skuggrabatt! Och planket bakom passar så fint till allt det gröna!
Krya på dig och ha en fin vecka!
Kram!

Marina sa...

Det har ju växt en hel del där i år. Vaxklockan är inte den mest kraftigväxande perennen men jag hoppas den tar sig och växer till sig till nästa år.

Krya på dig!

Kram

Hem och Harmoni Marie sa...

Kul att se!
Mina två nya rabatter är också skuggiga så där finns en del av det du har.
Jag ska sätta ihop ett inlägg om det snart.

Krya på dig! Jag brottas också med förkylning just nu, blä.
Kram!

Related Posts with Thumbnails