torsdag 20 februari 2014

Det börjar röra på sig

Här duggar inläggen inte tätt minsann. Anledningarna till detta är flera. Fotolusten är minimal när vädret är grått, datorn är ofantligt seg så det tar evigheter att skriva ett inlägg och dessutom pågår det ju som bekant ett OS. Jag gillar ju att titta på sport på tv. Speciellt vintersport. Och allra mest OS. Att andra veckan av spelen sammanfaller med sportlovet, sedan jag flyttade till Skåne, är ju verkligen en bonus. 


Idag var jag dock ute ett bra tag och kollade läget, krattade i några rabatter och plockade nedfallna grenar. Under min kastanj börjar krokusarna titta upp. Jag är så glad att jag petat ner vårlökar där under. Förra året var det så fint när de började blomma. Krokusar, narcisser och andra vårblommor avlöste varandra. I år blir det förhoppningsvis ännu bättre eftersom jag stoppade ner ännu fler lökar i höstas. Drömmen är ju förstås ett blommande "fält" därinunder trädet. 


Det börjar röra på sig när det gäller växthuset också. På måndag kommer grävarna som ska göra markarbetet. De ska gräva och fixa en del annat också. Därför hoppas jag på fint väder i helgen så jag kan fota en massa före-bilder. Bilderna blir allra bäst i solsken eftersom min kamera är en riktig solskenskamera. Vill ju gärna kunna plocka fram bilder för att göra jämförelser senare, man jag glömmer så snabbt hur det såg ut innan. 

Imorgon blir det nog en tur in till stan. Har lite saker som jag vill fixa och det passar bra när jag ändå är ledig. Ha det fint! 

4 kommentarer:

Marina sa...

För min del blev det en sväng på stan idag. MEst som sällskap till Erica men något litet ärende uträttade jag för egen del också. En runda på Maxi avklarades på slutet. Inte jättemycket OS-tittande idag men lite blev det. Jag gillar det mycket!
Har varit ute och kört lite mer singel till uteköket så nu är det bara den biten kvar där kökssektionerna ska stå. Jag klarade nämligen de stora stenarna helt ensam. Stolt! ;)

Kan tänka mig att det blir hur fint som helst med vårlökar under ett så stor och fint träd. Det är ju en dröm!
Spännande att grävarna ska komma. Nu händer det! Vilken förändring det kommer bli. Både för dig (förutsättningar och möjligheter) men även för hela trädgården. Spännande!

Kram

Rosor och ruiner sa...

Ja, förebilder "måste" man ta, men det är lätt att glömma. Men det är ju så kul att se hur det såg ut innan och jämföra sen hur fint det blev! Spännande med växthus!

Kram Gunilla

Hem och Harmoni Marie sa...

Hej Karin,
Härligt med vårtecken. Hos mig har det också börjat blomma, så härligt.
Kul med växthus! Nu blev jag lite avis...ska bli spännande att läsa om fortsättningen.
Kram!

Livet på solsidan sa...

Inte så svårt att lista ut (när man känner dig lite) att OS var en av anledningarna. Jag ser fram emot morgondagens femmil. Verkar som att inte Hellner ska vara med. Trist. Jag får sätta mitt hopp till (min "idol") Anders Södergren ;)

Ja. Glöm för allt i världen inte förebilder vid växthusbygget. Vill se. Spännande!

Kram o trevlig helg!
Tamara

Related Posts with Thumbnails