tisdag 25 februari 2014

Mer än en matta

Det var ju inte bara en matta som fick följa med hem från stan i fredags. Jag hittade också julrosor hos M&M Blommor i Kristianstad. Äntligen i en annan färg än vitt. Inget ont om vita men de är ju trots allt vanligast. 


Det är en Helleborus "Lucy Black". I kvällssolen är den vinröd, men är det skugga blir nyansen snarast svart. Precis som namnet antyder med andra ord. Jag har ju köpt fröer för att försöka så egna helleborus också, men även om det lyckas så kommer det dröja innan det blir någon blomning. 


Igår och idag har grävarna varit här och stökat runt på tomten. För stökigt är det. Men det känns som att det ofta är så. Det måste liksom bli värre innan det kan bli bättre. Dessutom finns det ju varken snötäcke eller grönska som kan kamouflera lera, sten, rötter och hjulspår. Om vädret tillåter så ska jag försöka börja släta ut och fixa till på vissa ställen redan till helgen. Jag tror att jag börjar i området närmast det blivande växthuset och jobbar mig bortåt. Nog känns det smart att börja med finliret innan högt gräs och sly slår ut. Då finns det ju en chans att faktiskt se vad man håller på med. 


5 kommentarer:

Hanna sa...

vackra ¨
Hanna

Marina sa...

Först vill jag säga att man får ösa av sig när man behöver det. Irriterad blir man och de tär väl bra om man känner att man kan få det ur sig hos någon som inte tar åt sig. Så ös på du, mig gör det inget ;). Jag behöver säkert ösa av mig en annan gång och då återkommer jag ;).

Nu ser vi fram emot helger med bra uteväder, eller hur? Det är så spännande med ditt stora projekt.

Mycket fin julros!

Kram

Nora sa...

Vilken underbar Julros! Jag har också köpt på mig Julrosor i lite olika färger de senaste par åren. De vita är fina, men det är ju roligt med variation också:-)
Lycka till med ditt stora projekt. Jag håller också på att rensar upp efter en grävmaskin i trädgården. Kul är det inte och tid tar det - men förhoppningsvis blir det bra så småningom!
Kram!

Malin - I min trädgård sa...

Även om det ser trist ut nu så måste det kännas härligt att vara på gång!

Härligt med vackra julrosor, jag har en ljus variant som står i knopp just nu i rabatten. Hoppas den slår ut någon gång. Jag har också inhandlat lite växter. Nu ska de bara planteras och få krukor också :-).

Ha en bra kväll!

Kram!

Jord under naglarna sa...

Vilken vacker julros!

Ja, det måste vara bättre att kunna börja innan allt annat tar över, som gräset till exempel.

Må så gott!

Related Posts with Thumbnails