torsdag 6 februari 2014

Pusselbitar

Igår när jag kom hem var jag ute och travade runt lite för att komma fram till hur jag vill ha mina planteringar på sydsidan. Passade på nu, när det fortfarande finns snö kvar. Det kändes inte alls som att placeringarna av rabatterna kommer att bli desamma som i mitt huvud och på mitt skissblock. Men det kan bli bra ändå. Några smärre justeringar bara. Det är som ett pussel, och bitarna ska helst falla på plats alldeles naturligt. 

A Shropshire Lad 

Förra veckan gjorde jag en beställning hos Flora Linnea (alla bilder kommer därifrån) och dessa rosor ska få en alldeles egen rabatt. Nu lutar det dock emot att de kommer att hamna lite närmare växthuset än jag först tänkt, men det blir säkert alldeles utmärkt. Där behövs det inte så mycket höjd. 

Pat Austin

Det är lite olika typer av rosor; busk-, tehybrid-, marktäckande- och klättrande, men de håller sig till samma färgskala. Tänkte kombinera rosorna med lite perenner i avvikande färg. Har inte riktigt bestämt mig för vilken.  

Pegasus

Amaretto

Ha en skön kväll! 

5 kommentarer:

Marina sa...

Det är väl ofta så det är med skisser och planer. Verkligheten blir inte helt lik, bara snarlik, men bra ändå. Det är ju så kul att sitta och drömma och planera.

Fina rosor!

Kram

Poppys trädgårdsblogg sa...

Kul med rostips. Jag planerar en stor rosrabatt som ska ha rosor i kafamellfärger. Men bor tyvärr i zon 3-4 så Austinrosorna går bort.

Hanna sa...

vackra rosor.
Ha en fin söndag
Hanna

Fröken Grön sa...

Goodness, nu längtar jag ännu mer efter rossäsongen! Den enda fördelen med snö har du ju nyss avslöjat själv, - att man kan stega upp rabattlinjer i den!
Må så gott!
/Anna-Karin

Louise sa...

Plum pudding alunrot är riktigt snygg till aprikosa austinrosor. Jag har en rabatt med CPM, plum pudding, storbladig salvia och en rödviolett stäppsalvia. Grenarna på CPM drar åt rött så det passar bättre än vad man tror. Lättskött liten rabatt, och silvret i salvian dämpar ner färgkontrasten mellan aprikos och lila.

Related Posts with Thumbnails