onsdag 7 maj 2014

Månadsbilder ~ Maj

Månadsbilder igen. Jag vet inte riktigt var april tog vägen och vi har redan kommit en bit in i maj. Väldigt mycket grönare har det blivit i alla fall. 


Växthuset står kvar på lastpallen på infarten. Men södersidans rabatter och planteringar har i alla fall kommit en bit på väg. Den nya syd-planteringen skymtar på bilderna här under. Här ska det mest bli buskar och träd. Det har jag skrivit om förut så jag återkommer i ämnet när några växter faktiskt är inköpta.


Rosorna i rosenrabatten har tagit sig bra (inte för att de syns på de här bilderna) och inne i vardagsrummet finns bland annat lejongap som ska ner här senare när risken för frost är över. En sak som inte tar sig lika bra som rosorna, är avenbokshäcken som mejades ner av elbolaget i höstas. Det finns några grönskande grenar här och där men mer är det inte. Frågan är om den är bortom all räddning eller om den kommer att skjuta nya skott. Jag hoppas förstås på det senare. 


2 kommentarer:

Marina sa...

Ja, var tog april vägen??? Hoppas verkligen på fint väder i helgen. I alla fall helt okej utomhusväder. Jag vill verkligen vara ute och njuta av allt grönt och alla fina blommor.
Synd att avenboken tar sig dåligt. Jag har ingen erfarenhet av sådan så jag har inga råd att ge.

Kram

Nora sa...

Vilken grönska! Jag håller tummarna för din Avenbok!
Kram!

Related Posts with Thumbnails