lördag 31 maj 2014

För första gången...

...blommar buskpionen som jag köpte som ett litet skott på Bäckaskogs växtmarknad för några år sedan. Den skulle bli gul, och det stämde sannerligen. Den ser nästan ut som en liten gul näckros. 


Så värst stor är den ju inte men söt. Min andra buskpion Xue Ja, som blommade förra året, har knappt tagit sig över jordytan i år. Jag vet inte om det var den milda vintern som inte föll den i smaken eller något annat. Tyvärr har två av mina luktpioner drabbats av något märkligt som gör att de ruttnar precis nere vid jordytan. De verkar skjuta nya skott men då blir det inga blommor. Trist värre. 


Nu under långhelgen har jag planterat, planterat, planterat. Först en massa sommarblommor, sedan stenpartiet, nu på kvällen och imorgon sydplanteringen. Det har blivit en hel del växtinköp också. Bland annat ullungrönnen (som också kommit i jorden), några buskar och en del alunrötter (heter de så i plural?!). Idag var det växtförsäljning hemma hos en familj i Maa. Mest sommarblommor men lite annat också. 


4 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Den pionen var verkligen speciell. Har inte sett nåt liknande.

Allt gott
Anette

Marina sa...

Liten men söt! Det där att pioner ruttnar nere vid har hänt mig också. Dock brukar det inte vara hela plantan, bara någon stjälk.

Plantera är så roligt tycker jag. Här har det bara blivit små enstaka planteringar i år. Ännu så länge... man vet ju aldrig vad vi får för infall här ;)
Hoppas du haft en skön långledighet.

Kram

Hanna sa...

Ha en fin vecka!
Hanna

Nora sa...

Vilken fantastisk Pion!!! Jag gillar gula blommor och denna var verkligen fin!
Att plantera är nog det roligaste av allt i trädgården tycker jag:-)
Önskar dig en fin ny vecka!
Kram!

Related Posts with Thumbnails