onsdag 14 maj 2014

Snyggt impulsköp

Igår hade jag ett ärende in till stan och då "råkade" jag åka in till Blomsterlandet på vägen hem. Skulle egentligen mest reka lite för att se vad de hade till kommande sydplanteringen men det kom så klart med en del växter hem också. 


Kunde till exempel inte motstå det här toksnygga gräset. (Det var väl en mening jag aldrig trodde jag skulle yttra!) För några år sedan tyckte jag att gräs var helt överskattade och ett tvåfärgat skulle aldrig komma på tal. Tur att man kan ändra sig. 


Jag gillar att det gröna är så grönt och det röda så rött. Kommer att bli hur bra som helst ihop med övriga växter. Bomullsgräs kallade de det på lappen på plantskolan. 


Regnet som fallit till och från sedan förra veckan, har varit välkommet, men nu får det ge sig. Mer än 50 mm räcker, och jag behöver klippa gräsmattan som börjar bli toklång. 

3 kommentarer:

Marina sa...

Jag har faktiskt inte kolla hur mycket regn som kommit i mätaren men det är nog en hel del.
I odlingslådorna har allt börjat sticka upp nu och det beror säkert på regnet. Blir det nu sol så kommer det sätta raketfart.
Gräs gillar jag, oftast. Gillar dock inte de sorterna som far runt i trädgården mot slutet av vintern. Har dem ändå för de är så fina under resten av året. Brukar klippa ner dem en del på senhösten/vintern innan de börjar lossna "blad" som sen ligger överallt.

Nu hoppas vi på fint helgväder!
Kram

Marina sa...

Jag minns att jag gav en bit till dig men hade för mig att jag i samband med det flyttade min. Jag hittar den ingen annanstans än där jag haft den hela tiden. Den är ganska liten så jag måste nog ha satt en till någonstans men var? Det är frågan det. Jaja, den dyker kanske upp eller minns jag fel. Hoppas din kommer.

Kram

Rosor och ruiner sa...

Det var verkligen toksnyggt det där gräset! Jag köpte ett liknande i höstas, som jag inte kunde låta bli, men jag har för mig att det heter japanskt blodgräs. Jag tror och hoppas det kommer igen nu i vår!

Kram Gunilla

Related Posts with Thumbnails