söndag 18 maj 2014

Vilken årstid är det? Egentligen!

Igår var det sommarvarmt här. Så härligt, och jag var ute precis hela dagen. På kvällen när jag var ute och slog högt gräs blev benen fullkomligt uppätna av alla mygg. Rena rama sommaren. 


Men i rabatterna blommar växter som är mer vår än sommarblommor. I skuggrabatten blommar hundtandsliljan för fullt. Både den gula och den vita är så fina, men den vita lät sig inte fotas. I höstrabatten är blommar kloster/snöklockan. Om det är en vårblomma eller försommarblomma är väl inte så lätt att svara på. Söt är den i alla fall. 


Nu ikväll när jag kikade ut genom fönstret såg jag detta lilla gulliga par. Domherren är väl ändå en riktig vinterfågel? Jag såg inte röken av dem på hela vintern, men nu så. 


Vilken årstid är det egentligen?!

4 kommentarer:

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oj! Hihi.. det var verkligen spridning på årstider.. ;D
Snöklockorna är så fina. Har försökt att sätta dem flera år men de vill sig inte riktigt. Tror att en endaste har blommat en gång... Inte mycket till utdelning.. ;)
Kram

Marina sa...

Men oj! Det var många årstider hos dig på en och samma gång.
Sommardagen i lördags, och fredags, var underbar och sen blev det en hel del regn igår och idag. Omväxlande kan man ju kalla det ;).

Kram

Rost och rädisor sa...

Visst känns det lite konstigt med domherrar i maj mot grön bakgrund. Här kom också ett gäng i våras och stannade ett par veckor. Åt som hästar gjorde de ur automaten. Det gick åt en liter skalade solrosfrökärnor per dag.

Kram
Anette

Livet på solsidan sa...

Hehe. Det är bara snön som fattas för att du ska kunna benämna din trädgård som en "året-runt-trädgård".

Fin blomning har du!

Kram Tamara

Related Posts with Thumbnails