söndag 25 januari 2015

Efterarbete pågår

En lite märklig lukt sprider sig i hela huset. Inte jätteäcklig men heller inte speciellt angenäm. Det är lukten av torkande papper. Det mesta av pärmar, omslagspapper och bruksanvisningar ligger, hänger eller står på tork. Det som ska slängas är kvar i källaren även om det försenar torkningsprocessen där nere. Det tråkigaste som jag upptäckt har blivit blött är en pärm med teckningar, ungefär 36 år gamla. Alltså teckningar jag gjorde när jag var liten. Ännu så länge är det svårt att bedöma hur skadade de är, men alla tusch-teckningar lär ju vara utsuddade. Kritteckningar har säkert klarat sig bättre. Vi får väl se när de torkat. Just nu står hela pärmen inne i duschen! Så blöt var den. 


Amaryllisar doftar ju inget men är i alla fall vackra att se på. Det här är Merry Christmas som nu blommar med sin andra stängel. Den första blommade lagom till jul. Kan man hoppas på att den tredje blommar till Alla Hjärtans Dag?

5 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Men fy vad himla tråkigt med översvämningen. :(

Hoppas det mesta av värde går att rädda i alla fall.

Marina sa...

Usch va trist med teckningarna. Går ju inte att ersätta. Hoppas några går att rädda i alla fall.

Kram

Charlotta sa...

Tråkigt med översvämning, kul med blommande amaryllis. Min amaryllis tredje stjälk vek sig och gick av idag. Det var för bra för att vara sant med tre stjälkar och blommor sedan i julas. ;)
Du är så välkommen att hänga med på trädgårdsfärger om du vill. Tänkte hålla igång till åtminstone februari och kanske mars också om det finns tid och färger kvar.

Fröken Grön sa...

Verkligen vansinnigt tradigt med översvämningen hemma hos dig. :-( Hoppas de gamla teckningarna går att rädda.

Vi har också en amaryllis kvar (en vit) som jag går och väntar på. Den borde slå ut vilken dag som helst, nu. Otroligt så vackra de är, och inte bryr man sig ett dugg om att julen är slut.

Tack för glada tillrop om vår nya bokhylla.
Må så gott!

Rost och rädisor sa...

Ser att jag missat ett par inlägg. Vilken attans otur med vattnet. Hur kan det svämma över nu? Hur ska det då gå ner det blir vår? Tråkigt med teckningarna. Det är sånt man saknar när det inte finns längre.
Hoppas allt löser sig.
Kram Anette

Related Posts with Thumbnails