lördag 24 januari 2015

Lite vinter till slut

Så var det lördag igen och faktiskt lite vinter ute. Här på åsen är det lite kallare och lite mer snö än nere "i byn" och på jobbet. Skolgården liknar mest en skridskobana och barnens pulkabacke är en isig lersluttning. Men här hemma kan jag nu se om jag tänkte rätt med sydplanteringen. I alla fall i liten skala. Tanken var ju att sätta växter som kunde vara fina vid lite andra tider på året än bara vår och sommar. 


Ormhasseln är ännu liten, men visst kan man få en känsla av att den där slingriga stammen kommer att göra sig bra mot snön när den vuxit till sig. Gräset jag fick av Marina förra våren har däremot vuxit till sig kopiöst mycket på bara en säsong. Vipporna har nu vikt sig av vind och snö men är fina ändå. Tibasten ska visserligen blomma tidigt men jag tycker nog att knopparna är lite väl stora. 


I eken bakom rabatten och i trollhasseln ser det ut som om någon hängt sockervadd. Eller kanske sånt där änglahår som man hade i julgranen förr. 


Idag skulle jag göra ett försök att tvätta. Tvättmaskinen verkade för en vecka sedan som att den, trots översvämningen, tänkte fungera. Men inte idag. Så fort den satte i gång programmet smällde det som en explosion i säkringarna och allt blev svart. Bara att inse att den inte är hel och att en ny måste införskaffas, trots att denna bara har ett och ett halvt år på nacken. Vatten i elektronik = dålig kombination. 

Ha en fortsatt skön helg! 

1 kommentar:

Marina sa...

Lite lite snö kom här i går kväll men det mesta var borta i morse. Synd.

Kul att gräset trivs så bra hos dig.

Dumma tvättmaskin, eller dumma vatten rättare sagt. Hoppas det inte blir några problem med försäkringsbolaget.

Kram

Related Posts with Thumbnails