lördag 30 maj 2015

Ingen vår att tala om

Oj, vilket långt uppehåll det blev här på bloggen. Det finns inget att skylla på, bara att inspirationen inte infunnit sig. Kanske beroende på det dryga vårvädret. Det blir ju liksom aldrig varmare. Idag har det varit extra drygt dessutom, med regnskurar, blåst och en temperatur som knappt segar sig över 10-gradersstrecket. Ska det kallas vår eller nästan sommar? 


Det mesta i växtväg tar också längre tid på sig när det är så här kylslaget, men det leder åtminstone till längre blomning. I skuggrabatten har det kommit längre än vad bilderna visar, eftersom de togs för över en vecka sedan. Löjtantshjärtana, vanlig rosa och vanlig vit, blommar mer och är kraftigare än någonsin. Särskilt fotogeniska var de dock inte just denna gång. 


I växthuset växer det för fullt och massor av frösådda plantor vill komma ut. Tyvärr sätter vinden stopp för det. Känns inte så kul om de små plantorna, som man kämpat med i månader, ska blåsa sönder direkt, så det får vänta lite till. 


Nu ska jag gå in på alla tänkbara vädersajter och studera hur vädret ska bli imorgon. Och kanske be en liten "väderbön" för säkerhets skull. 

3 kommentarer:

Marina sa...

Ja, kanske är det vädret som gör att det känns lite si och så med motivationen. Det blir verkligen inte varmt!
VI har inte ens tagit ut Muurikkan till uteköket. Lockar knappast att laga mat utomhus.

Kramar

Rost och rädisor sa...

Hurreburr så ruggigt idag men våren blir lång och njutbar.
Imorgon ulovas kanonväder.
Allt gott
Anette

Rosor och ruiner sa...

Nej vädret har väl inte varit det bästa, men nu verkar det ha vänt, i kväll kändes som en riktig sommarkväll, jag blev riktigt förvånad och förundrad över hur skönt och vackert det kan vara på samma gång ;)

Ha det gott!
GUnilla

Related Posts with Thumbnails