söndag 17 maj 2015

På besök i Den Engelska Trädgården

För ett tag sedan bjöd Villaägarna in till trädgårdsvisning i nyöppnade Den Engelska Trädgården utanför Kivik. Det var inte jättemånga platser men jag fick två "biljetter". Imorse gav jag och mamma oss därför iväg till Svabesholms kungsgård. Vädret var minst sagt omväxlande på vägen dit och precis när vi parkerat vräkte det ner regn och hagel. Men lagom till det var dags för visning blev himlen blå och det höll sig under hela visningen. 


Trädgården är ritad av Trädgårdsfixarna på Österlen. Den började anläggas förra sommaren och det var premiär igår. Det mesta kändes förstås ganska nyanlagt men tankarna kring anläggningen var i grunden bra. Tvärs genom trädgården löper en grusad gång med en lekstuga som blickfång i ena änden och ett växthus i den andra. 


 I mitten av gångarna (det går två sidogångar som bildar ett kors) ligger ett gammalt kvarnhjul. På var sida om gångarna finns stora perennrabatter, två i varma färger och två med kalla. Just nu var det förstås framför allt tulpaner som stod för färgen men i sommar kommer det säkert att se helt annorlunda ut. 
En damm och ett woodland fanns det också. I lund-området fanns dessutom ett så kallat skugghus för t.ex. hostor eller andra skuggkrävande växter. Har ni vägarna förbi Kivik i sommar tycker jag att ni kan ta en liten omväg förbi Den engelska trädgården. Då kommer det att kosta 50 kronor i inträde och efter midsommar är det öppet torsdag till söndag. 

1 kommentar:

Rost och rädisor sa...

Rabatter längs långa raka gångar är inte riktigt min grej men dammen ser väldigt fin ut. Undrar lite hur dom byggt torvkanterna och hur länge de kan hålla...
Ha det så gott
Anette

Related Posts with Thumbnails