lördag 2 april 2016

Det är tålamodsprövande att ha trädgård

Ibland är det något av en prövning att ha trädgård. Man måste vara utrustad med tålamod. Men så, plötsligt en dag, händer det. En av de saker jag väntat länge, länge på är att få se den här julrosen i blom. 


Jag fick den som en liten planta för några år sedan av en trädgårds- och bloggvän (du vet vem du är). Hos henne självsår den sig glatt och hon sa att den var så gott som svart. I flera år nu har jag tittat på de där bladen som kommit varje år, letat efter en endaste liten knopp men inte få se någon. Men så plötsligt häromdagen fick jag syn på något vinröd-svart som stack upp ur jorden. En kraftig stängel med inte mindre än tre knoppar på. 


I torsdags hade den kommit såhär långt... ...och idag har den slagit ut lite mer. Helt fantastiskt hur naturen kan göra en blomma som nästan är svart. Äntligen har min önskan om något annat än en vit julros slagit in. Nu väntar jag bara på att få se rosen och vaxklockan som jag fått av samma "trädgårdstok" i blom. Vaxklockan hade knoppar förra året men de blev uppätna innan de slog ut. 


 

3 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Vad trevligt att få så fina gåvor! Verkligen läcker färg på den. Hos mig blommar bara den vita, har några rosa fräkniga som inte verkar trivas i vår sandiga jord.
Ha det fint!
Titti

Marina sa...

Va roligt! Visst är den snygg!? Håller tummarna för att vaxklocka och ros också visar fina blommor snart :).

Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Det är helt klart lycka när det händer! Och vilken färg!
Agneta kram

Related Posts with Thumbnails