måndag 18 april 2016

Sammanfattning

Ännu en måndag, och min längsta arbetsdag till ända. Fått i mig lite rester och i väntan på Vem bor här?, som är det enda vettiga på tv idag, sammanfattar jag helgen lite. Ja, lördagen har jag skrivit om, men igår blev det ännu en dag i växthuset. En ganska kall sådan. 


Nu är i alla fall alla luktärtor i jorden. Hoppas de vill växa till sig bra, som de brukar. Jag hade ju tänkt ha färre sorter i år. Det var tanken. Verkligheten är att jag har fler än någonsin. Tolv (!) sorter som sedan ska hitta någonstans att bo ute i trädgården. Jag har förstås en plan för var de ska sitta, men om de kommer att få plats är en helt annan fråga. 


Paprikorna har skolats om och nästan alla fröer har kommit i jorden. Tack vare ett extra bord i köket får jag plats riktigt bra i år. Värre blir det nog när allt ska mellanlanda i växthuset innan det kommer till rabatterna.  


De söta småblommiga penséerna tittar upp från borden ute i växthuset. Gillar alla dessa små sötingar.

2 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Oj, oj, tolv sorters luktärter! Så underbart det kommer bli i sommar. De är ju så underbara. Härligt att ha många att plocka buketter av.
Ha en skön vecka!
Titti

Snäckskalsdalen. sa...

Häftigt med så många luktärter! Tänk så många buketter du kommer att kunna plocka! Jag har satt mina fröer och bara 9 fröer ur en hel påse med sorterade sorter har tagit sig, men så kom jag på, påsen är ju gammal, så det beror nog på det och jag kommer att få ett sjå att hitta plats till 9 luktärter!!!
Kul att pyssla med sina sådder!
Agneta kram

Related Posts with Thumbnails