onsdag 21 juli 2010

Grönt är skönt

Som omväxling till alla blombilder som det blivit på sistone, tänkte jag idag visa hur grönsakslandet ser ut nu. Det växer bra. Speciellt bönor och ärtor. Ogräset mellan odlingsbäddarna växer också jättebra! Som tur är hittade jag ytterligare några betongplattor när jag flyttade komposterna för ett tag sedan. De har inte kommit på plats ännu men jag ska ta mig i kragen. Då har ogräset lite mindre chans.

Sockerärtorna växer så det knakar och jag måste äta av dem varje dag för att de inte ska bli förvuxna. Det är sannerligen inget problem eftersom de är så söta och goda.

Kommer ni ihåg att jag köpte en fänkålsört som skulle bli så hög? Nu är den 120cm och har gått i blom. Ser ut precis som dillblommor. Det är ju fröna som ska skördas och sedan användas till bröd i vinter. Det blir spännande att se om det fungerar.

Stångbrytbönan "Blauhilde" börjar bli galet hög. Jag satte dit bambupinnar som är 180cm och nu är några av bönorna uppe i toppen och lite till. Små blomknoppar syns nu och det ska bli kul att se vilken färg de får. Jag gissar på lila, eftersom bönan ska bli det.



Nu ska fönstrena få en sista strykning. Äntligen! Hoppas att vädret håller i sig idag. Det får inte komma regn. Inte förrän inatt. Ha det bra!

6 kommentarer:

Marina sa...

Växer så det knakar ja! Samma här men här är det prydnadspum porna osm är i ledningen. Jag funderar allvarligt på att itne ha dem nästa år. Det är alltid likadant, att de verkligen invaderar och annat får det då för trångt. De pumpor jag vill ha kan jag köpa på trädgårdsdagen i Bäckaskog för en bra peng.

Lycka till med fönstermålningen! Kram!

Millan sa...

Härligt med egenodlat, sockerärtor är bland det bästa jag vet och ångrar att jag inte hittade en plats för det i år.
Ha det gott i värmen!

Marie//Tekla Maräng sa...

Vilket härligt grönsaksland du har.
Ja det är nästan så man hör hit till mig att det växer så det knakar.
Vad gott det är med egen skördade grönsaker.
Kram:)

Hoppas att du klarade fönstrena ifrån regn.

Annika Christensen sa...

Ja grönt är skönt och vad det växer hos dig...
Bönor är svårt hos mig för sniglarna gillar dem också.
Ha det fortsatt grönt och skönt.
Annika

Sofia på Me and my home sa...

Surfade lite trädgårdsbloggar och hamnade här - härligt! :) Kommer gärna tillbaka!
/Sofia

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin
Vad duktig du är med dina trädgårdsland och dina vackra rosor.
Ha det gott
Kram Agneta

Related Posts with Thumbnails