lördag 4 augusti 2012

Bärskörd

Augusti är ju en riktig skördemånad och det tog jag fasta på igår. Jag plockade av alla de bär jag kunde hitta på tomten, vilket inte är så mycket. Men nästan alla buskar har inte fått så många år på sig ännu så det blir kanske större skördar framöver. 


En liten kompis med randigt skal råkade visst också hänga med. Annars blev det allra mest röda vinbär. De stora bären som ser ut som hallon är tayberries, det vill säga en korsning mellan hallon och björnbär. Inte speciellt smakrika och en hård "stam" i mitten av bäret, men de är ju vackra i alla fall. 


Krusbären var inte så många och dessutom ganska små men ack så söta och goda. Hallonplantorna börjar äntligen att ta sig och nu har jag kunnat plocka både några sommar- och hösthallon.  


Ännu ett silver till Sverige också och det var en Kristianstad-tjej som gjorde det! Helt otroligt att orka simma, cykla och springa i några timmar, för att slutligen spurta. Vilka tjejer! 

3 kommentarer:

Hanna sa...

Det ser gott ut.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Marina sa...

Jag är också helt imponerad av Lisa och de andra tjejerna. Så enormt vältränade de måste vara.

Härlig bärmix du visar. Här hade vi enormt många krusbär på vår buske och nu börjar hallonen komma så smått (hösthallon) även om tillväxten där är mycket ojämn.

Kram

Lotta sa...

Härliga bärbilder! detta är mitt första besök hos din fina blogg och jag konstaterar att hit återkommer jag gärna. Ha en fortsatt fin söndag och välkommen att kika in hos mig.
Lotta

Related Posts with Thumbnails