söndag 5 augusti 2012

Hurra för vädd och guld!

Vädd är en växt som jag gillar. De får snygga, fluffiga blommor, drar till sig insekter och blommar länge. Dessutom gillar jag att blommorna svävar på stänglar en bit upp. I vita rabatten har jag en höstvädd Perfecta Alba. Den översta bilden är från mitten av oktober och bilderna nedanför tog jag i förrgår. 


I lila rabatten har jag en som är lila (så klart!) och den gillar jag nästan ännu mer. Men apropå det där med insekter måste jag visa den här tjusiga skalbaggen. Ser ni hur det glänser av grönt och koppar i "sköldarna"? Det var några humlor som var där hela tiden också men jag lyckades inte få några bra bilder på dem. Men när jag skulle redigera bilderna upptäckte jag den lilla spindeln. 


Ser ni den lilla spindeln uppe till höger? Den är nästan genomskinlig. Som en liten spindelvålnad.  


Hurra för Sveriges första guld! Äntligen rejäl stolpe in. Jag trodde aldrig att de skulle kunna ta sig från brons till guld på ett race, inte med tanke på alla tusendelar och centimetrar som varit på fel sida hittills. Nu ska jag gå ner och titta på herrarnas 100 metersfinal med en kopp te i näven.  

3 kommentarer:

Hanna sa...

mycket vacker.
kram
Hanna

Marina sa...

Härligt med guldet! Det är de "små" sporterna som ger utdelning i år.

Vädd är jättefina blommor och jag tror att min vita heter Isac House men jag är inte säker. Har greksik (vinröd) och jättevädd (limegul) också.

Kram

Rosor och ruiner sa...

Jag gillar också väddar, de svävar så fint där över de andra växterna!
Tack för dina gulliga ord inne vid mig!
Angående höstanemonerna så vill de planteras på våren, höstplanterade klarar sig sällan men du kanske har satt dina på våren o då vete sjutton varför dom inte vill =)

Related Posts with Thumbnails