måndag 27 augusti 2012

Tantigt

På min förstukvisttrappa har jag blommor som nog brukar klassas som tantblommor. Nämligen Fuchsia och Flitiga Lisa. Men jag har inget emot att bli kallad "tant" om det är av den anledningen, för jag gillar verkligen dessa blommor. 


När det gäller fuchsiorna har jag dock några bestämda kriterier. De får inte vara för skrikiga i färgen och de får inte skära sig med sig själva (om ni förstår vad jag menar). Många fuchsior är ju tvåfärgade och då får inte de yttre kronbladen skära sig med de inre. 


Fuchsiorna övervintrar jag i källaren. Nu har jag tre stycken som jag vet namnet på och två namnlösa. Den lila här ovanför vet jag egentligen namnet på, men det föll just nu bort ur huvudet. Nedanför är det Harry Grey, och sedan har jag en Pink Marshmallow som ser ut lite som Harry men är större och dubbel, dubbel i kjolen. 


Flitiga Lisorna har jag frösått och de har blommat sedan slutet av juni. Nu är de mycket större och blommar mycket mer än på bilderna, som är tagna för några veckor sedan. Två sommarblomfavoriter alltså, som dessutom trivs på min ganska skuggiga trappa. Tantiga eller ej, jag gillar dem.

Slutligen måste jag hissa och dissa (det var länge sedan).
  • Jag hissar de synnerligen trevliga bloggtjejer och "trädgårdsnördar" som jag träffade på Bäckaskogs slott igår. Hoppas vi ses snart igen Tamara, Anna-Karin och Marina!
  • Jag dissar mig själv för att jag är så himla seg när jag kommer hem från jobbet. Måste ta mig i kragen, från och med imorgon...

5 kommentarer:

Nora sa...

Fuchsior är fantastiska tycker jag. Kommer ihåg att min farmor hade några riktigt stora så det är lite barndomsminnen förknippade med de ocksa för min del:-)
Tyvärr har jag inga Fuchsior själv.....vinterförvaringen är problemet här:-(
Kram

Tant Jessica, grannen ;) sa...

Vackra blommor som säkerligen inom kort letar sig in hos mig också. Men just nu strävar jag mot tanthöjder med mårbackor i massor o spets till höger o vänster!

Marina sa...

Men du är ju för snäll. Tack för hissen! Vi borde försöka ses lite oftare, under helt enkla former, om jag får bestämma.

Jag är också ofta seg efter jobbet. I morse la jag fram träningskläderna och ställde in mig mentalt hela dagen på att springa när jag kommit hem. Idag var det Oscars tur att laga mat så det passade ju bra. Jag blir piggare av att träna men jag måste vara lite hård mot mig själv för att verkligen få det gjort. Jag har ju så dålig rygg och nacke så det motiverar mig en hel del - att slippa ha ont. Yoga har jag börjat prova så smått. Kan man göra på golvet var som helst. Man blir inte så svettig heller. Hoppa hopprep är också en bra träning tycker jag. Det räcker att gå utanför dörren.

Nu sitter jag bara i soffan och här kommer jag stanna.

Kram

Marina sa...

Men jag glömde ju dina blommor! Är de tantiga? Jag gillar dem men har bara en fuchsia numera. Det blev för jobbigt med övervintringen. Den jag har klarar sig i rabatten året om.
Någon Lisa har jag inte haft i år men förra året hade jag en dubbel vit. Jättefin!

Kram

Livet på solsidan sa...

Du vet väl att Tanten äger! :)

Tack själv för trevligt sällskap i söndags. Det gör vi om snart igen hoppas jag.

Kram Tamara

Related Posts with Thumbnails