lördag 10 augusti 2013

Ny rosa blomning

Har ägnat lite tid åt fulklippning idag. I trekammarrabatten var det många utblommade rosor som behövde klippas bort. Men det är roligt att se hur något annat tar vid när en blomning tar slut (eller tar en paus). 


Rosorna är kanske inte på topp just nu men då har det kommit stockrosor istället. Dessa frösådde jag förra året men då blommade de förstås inte. Det är en fylld sort som jag trodde, efter att ha tittat i katalogen, skulle bli ljust rosa. Det visar sig dock att de tydligen kan ha vilken färg som helst. Men fyllda är de. Visar andra färgvarianter en annan dag. 


En riktig favorit som jag hade för två somrar sedan är kornvallmo. Jag strösslade ut fröer väldigt sent, i våras på försommaren och nu blommar de. Alla möjliga färgvarianter blir det. Skira och söta. Väl värda att gå ned på knä för. Imorgon är det min allra sista sommarlovsdag. Bu-hu. Sommaren har känts lång och kort på samma gång, men tanken på att kliva in i ett svettigt klassrum igen känns inte överdrivet lockande.  

6 kommentarer:

Nora sa...

Både Stockrosor och vallmo är verkligen en tillgång i trädgården. Skira och vackra båda två. Jag har Stockrosor, men inga vallmon....än:-)

Hoppas du får en bra start på arbetsåret imorgon och en härliga avslutningsdag på semestern idag!

Kram

Hanna sa...

så fin.
Ha en bra dag!
Kram
HAnna

Fröken Grön sa...

Stockrosor är så vackert, så vackert!
Här hemma trivs de nog inte så bra, för jag får bara bladrosetter men aldrig några blommor. Suck...

Jag har redan hunnit jobba i två veckor och förstår din känsla. Kan säga att det var segt att komma igång, och hade jag fått välja hade jag nog helst stannat hemma imorgon, hehe!

Må så gott!
/Anna-Karin

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Karin
javisst e de underbart med en trädgård.
fina bilder..
å missa nu inte.,,,,,

BLOGGPARTYT

fortsätter..
massort med fint att se
VÄLKOMMEN
Håkan

Marina sa...

Fulklippning gör det en del av här också nu. Det behövs här tycker jag för att jag inte ska känna att allt är överblommat. Det finns ju en del som blommar fortfarande och det vill jag framhäva.

Fin dubbel stockros! Idag har jag samlat in fröer från mina. Det finns ett par ställen jag vill ha plantor på till nästa säsong.

Kram

Millan sa...

Hoppas det har gått bra att börja jobba igen.
Fina vallmo!

Ha det gott

Related Posts with Thumbnails