lördag 31 augusti 2013

Solhatten som försvann och ordningsamma hantverkare

Solhatten Raspberry Truffle, som jag köpte på Bäckaskog, fick landa i höstrabatten. Med tanke på hur alla zinnior har tagit för sig här var det inte helt enkelt  att hitta en bra plats för den. Det kommer nog att se lite annorlunda ut nästa år. Nu är det nästan svårt att se vad som är vad. Lilla solhatten tittar upp lite förvånat mitt i djungeln. 


Ganska så nära intill står klassiker-solhatten Magnus. Deras färger går kanske inte toppen-bra ihop men jag har inte brytt mig så mycket om sånt i den här rabatten. Fokuset ligger på att det ska vara växter som blommar på sensommar/höst och som drar till sig fjärilar. 


Den här rabatten känner jag mig faktiskt ganska nöjd med, trots att den kom till av en impuls förra hösten. Den har blommat så bra hela sommaren tack vare zinniorna och den är redan ganska tät och utan så mycket synlig jord. 


Det var också höstrabatten som jag valde att skriva om i mitt "vykort från webben" i den här tidningen:


...och taket är redan klart. På en vecka! Allt var snyggt och städat när jag gick ut idag. Det syns knappt att det varit hantverkare här. Det tackade jag extra för när jag pratade med bygg-Conny idag. "Det är vi måna om att det ska vara också. Jag vet ju hur ni snackar sinsemellan." Antar att det var personalrummet i skolan han syftade på. Hans barn går nämligen i skolan där jag jobbar, och han gör mest jobb runt om i byn. Och i byn sprider sig rykten fortare än en löpeld. Imorgon hoppas jag på lite mer fotovänligt väder, så jag kan föreviga huset ur alla tänkbara vinklar. För övrigt blir det nog lite växtflytt imorgon. Har lite växter som behöver ny boplats. 

6 kommentarer:

Nora sa...

Vilken underbar höstrabatt! Förstår att den är poppis hos insekterna.
Ha en fortsatt fin helg!
Kram!

Marina sa...

Det finns absolut en charm i sådana rabatter också. Icke färgbundna alltså, lite vilda och busiga sådär. Nästa år ska jag ha zinnior.

Bra med hantverkare som sköter sig :).

Kram

Marina sa...

Kul det där med vykort från webben förresten. Jag gjorde sådant i vintras inför deras vårnummer.

Kram

Hem och Harmoni Marie sa...

Verkligen fin höstrabatt! Jag planterade i fredags min första solhatt (en rosa) så det ska bli kul att se hur den tar sig.

Tack för att du kikat in hos mig. Blogglusten är på väg tillbaka så det känns härligt!
Ha en fin söndag!
Kram Marie

hemma på Hasselgatan sa...

Åh, vad jag saknar en trädgård ibland. Att kunna plocka in blommor... Det ska bli spännande att se hur ditt hus blir när hantverkarna är klara.
Ha en skön söndag!
kram
Agneta

Millan sa...

Häftig färgkombo!
Tyckte dina nya rudbeckior gjorde sig bra där.
Tog det inte längre tid att byta tak, det är något vi behöver göra och jag såg en hel (halv) sommar framför mig med hantverkare.

Ha det gott!
Kram

Related Posts with Thumbnails