torsdag 8 augusti 2013

Strawberry Candy

Årets perenn 2013 är ju Hemerocallis, dvs. daglilja. Det är en växt som jag inte har speciellt många av i min trädgård. Det finns några ruskor med den där gula riktiga basic-sorten som blommar tidigt på sommaren. Och så finns den här som jag köpte på växtmarknaden på Kjugekull för några vårar sedan. 


Det är en Strawberry Candy och blommar nu för första gången. Den sitter lite inklämd under bolltistlarna i altanrabatten och ska nog få flytta till hösten. Ska bara komma på en bättre plats först. För ovanlighetens skull så är den nästan snyggare på bilden än i verkligheten. Oftast brukar det vara tvärtom, tycker jag. Den är tyvärr lite orangare (hur stavas det?!) i verkligheten. 


Nu ska jag nog stänga av datorn och dra ut alla sladdar för här regnar det och jag hör åska på avstånd. 

5 kommentarer:

Louise sa...

Jag är dålig på liljor även om de kan vara vackra! Har några kungsängsliljor på våren men tycker att det räcker att klämma liljebaggar i dem... Förstår inte hur alla andra gör? Har inte alla liljebaggar?

PS. Du kan säkert klämma in en spaljé någonstans!

kram louise

Nora sa...

Vilken fin daglilja!
Kram!

Marina sa...

Lite åska kom det här också tidigare idag men inget på nära håll. Regn kom!

Dagliljor har jag ett något kluvet förhållande till. Fina men blommar så kort tid (varje blomma alltså) och måste plockas på för att inte se skräpiga ut tycker jag.

Kram

Hanna sa...

fina bilder.

Malin - I min trädgård sa...

Jag har faktiskt inte haft en enda daglilja tidigare, men köpte nyligen två vita. Tyvärr så var de visst rådjurens favorit, så den ena drogs upp med rötter och allt och försvann och den andra kanske klarar sig :(.

Ja oj vilket pris på växthuset! Hur stort vill du ha? Jag har ju ett litet ca 3*3m från willab, gick väl på hälften ungefär. Inte är det billigt med växthus inte, men härligt!

Ha det bra!

Kram Malin

Related Posts with Thumbnails