onsdag 19 mars 2014

Det finns ingen plan

Passar på att kika in här medan bulldegen jäser. Det var inte väder för att gå ut och gräva efter jobbet så jag satte en deg istället. Igår tänkte jag gräva men så råkade jag gå förbi högarna av löv och grenar under kastanjen, och såg att flera knippen med narcisser försöker ta sig upp mitt i. Då kändes det mer angeläget att ta bort högarna istället för att gräva vidare. Typiskt mig att kratta ihop högar och sedan låta dem ligga alldeles för länge. Lite roligt var det att narcissbladen tittade upp för de har inte kommit upp där tidigare, bara på solsidan av kastanjen. Kanske var det ändå högarnas förtjänst att det blev varmt och ombonat.  


Jag fick frågan om vad planen för ytan jag visade i förra inlägget är. Och svaret är att det finns ingen plan. Det ska bara bli en hyfsat jämn yta utan en massa fula rötter, stenar och annat "skrot". Om jag har tur vill kanske vitsipporna från andra delar av dungen sprida sig hitåt. 


Så här ser det ut i södra delen av dungen, de år då vitsipporna går till på allvar. Det är alltså vitsippor, inte snö, på bilden ovanför. 


Det var en riktigt glad överraskning första våren jag bodde här att det fanns så mycket vitsippor. Det fanns ju nästan inga andra vårblommor, eller blommor överhuvudtaget. De har redan börjat visa sina knoppar och igår såg jag att några redan är utslagna. Det är tidigt. 


Såhär långt hade de kommit bredvid min "arkeologiska utgrävning" i söndags. 

3 kommentarer:

Marina sa...

Oj! Är vitsipporna komna så långt redan??? Får inte missa vitsippeskogen snart förstår jag.
Ibland har man ingen plan och det kan bli hur bra som helst ändå. Låta naturen ha sin gång liksom.

Trist väder. Jag håller mig inomhus.

Kram

Hanna sa...

Ha en fin kväll
Hanna

Livet på solsidan sa...

Mycket sten (och annat skit) kan man hitta. Även om det är mycket - och tungt) jobb så känns det väl bra att få ordning på det? Sen blir du ju stark också :)

Ojoj. Jag är verkligen avis på din vitsippsmatta. Helt underbar!

Ha en fin dag!
Kram Tamara

Related Posts with Thumbnails