söndag 16 mars 2014

En liten bit i taget

Som vanligt har helgen varit för kort, men jag tycker ändå att jag har hunnit en del. Jag har ägnat mig åt uppröjningsarbete i den del av dungen som såg ut såhär innan grävskopan  var här. Det var ett djupt dike med jordvallar på båda sidor.  

Bilden är tagen med blicken mot infarten. 

De där jordvallarna har visat sig innehålla inte så lite sten. I helgen har jag börjat bringa lite ordning i grävkaoset. Stenar här, rötter och grenar där. 

Bild tagen före grävskopan kom. 

Bild tagen med ryggen mot infarten. 

Den där stenhögen till höger i bilden ovanför visade sig innehålla en massa annat förutom natursten. Taktegel  (två sorter), cementrör, gips, kakel (tre olika sorter), söndervittrat mexitegel, rött tegel och en massa skräp. Därför går mycket tid åt till att separera skräp ifrån sånt som ska vara kvar. 

Bild tagen i morse, ur samma vinkel som bilden ovan.  


Jag fick sällskap i arbetet vissa stunder. Den här katten har dykt upp både här och där den senaste veckan, och jag har inte vetat var den kommer ifrån eller vem som äger den. I eftermiddags fick jag reda på att det är grannarnas nya katt. Väldigt social och orädd är den. Men regn gillar den visst inte. När det började regna satte den sig under skottkärran. 
När klockan var ett och solen tittade fram var jag tvungen att avbryta för att gå på vägföreningsmöte. Bilden nedan visar hur långt jag kommit i helgen. Det kanske inte syns så stor skillnad mot bilden från morgonen, men tittar ni noga ser ni kanske att högen med natursten vuxit avsevärt. Om vädret tillåter, fortsätter jag imorgon. Just nu blåser det som attan igen. 


Ha en bra vecka! 

5 kommentarer:

Nora sa...

Vi håller på med ungefär samma saker du och jag. Inte det roligaste som finns, men det blir fint så småningom:-)
Kram!

Ulrika sa...

Oj, vilket slit!
Det blir jättefint. Och tänk vilken styrketräning du får på vägen...
Ulrika

Marina sa...

Oj, som du sliter! Stor skillnad blir det absolut. Vad är slutplanen för den utan?
Jag har knappt inte varit ute alls för det stormade så mycket här och i går em var vi på kalas.

Kram

Fröken Grön sa...

Otroligt vilken skillnad det blir när man får lite grävskopehjälp! Fast jag kan tro att du har jobbat hårt själv också. Blir mer och mer övertygad om att vi borde hyra in en grävare här hemma i sommar också...

Må så gott!
/Anna-Karin

Rosor och ruiner sa...

Vilket slit! Men det ger lön för mödan, kommer att bli bra!

Jo visst borde helgerna vara längre..;)

Kram Gunilla

Related Posts with Thumbnails