söndag 23 mars 2014

Jodå, visst har jag grävt i helgen också...

...men eftersom jordhögar inte är så roliga att visa jämt, så blir det bilder på annat istället. Det var mest igår som jag grävde och slätade ut på ytan längs vägen. Jag kom faktiskt riktigt långt, om jag får säga det själv. Tyvärr är det en irriterande gammal mur mitt i alltihop som inte går att gräva ner eller täcka över. Men en av grannarna stannade till igår och sa att han skulle kunna ta väck den med sin traktor. Det tackar jag inte nej till. Det vore ju verkligen prima. Men jag tror det inte förrän jag ser det. Har tyvärr en känsla av att det ofta är mer snack än verkstad när det gäller denne granne. 


Dessa krokusar blommar just nu i lila/silver-rabatten vid planket. När jag beställde lökarna i höstas trodde jag att de skulle var lite mer lila, men de är fina ändå. När solen går i moln och de går ihop, ser man det lila på undersidan bättre. En hel del tulpanblad börjat också att titta upp. I skuggrabatten händer det också grejer. Lungörten har tjocka knoppar, liksom vintergrönan. Den ungerska blåsippan har slagit ut. Den är helt identisk med en vanlig svensk, skulle jag nog säga. Mycket blåare än på bilderna. Vinden gjorde det nästintill omöjligt att få skärpa. Jag grävde igår och jag grävde idag. Men idag har jag faktiskt börjat försöka få till rosenrabatten på sydsidan. Jag blev lite stressad, minst sagt, när jag fick mail om att rosorna redan låg på Posten. Hade inte räknat med att de skulle komma riktigt ännu. Men eftersom "there is no time like the present" så det var bara att ta tag i rabattgrävandet. Det är bara lite svårt att beräkna hur stor jag ska göra rabatten. Hoppas att den räcker till nu. Det ska fyllas på mer jord men det får bli en annan dag. 

Ha en bra vecka alla bloggvänner! 

5 kommentarer:

Marina sa...

VIlket angenämt problem - att behöva gräva en rosrabatt ;).

Hoppas grannen håller vad han sa så har du det problemet ur världen kanske.
VIla nu ryggen så du är redo igen om ett par dagar.

Kram

Rost och rädisor sa...

Ååå, vad jag gillar krokusbilden i grodperspektiv, ja jag gillar förstås krokusen också inte bara bilden : )

/Anette

Ulrika sa...

Blåsippor är underbara! Jag älskar dem.
Och så trevligt med rosor. Ska bli kul att se dem!
Vår kompost byggde vi (maken får jag kanske erkänna) efter ritning. Han hittade den på www.byggbeskrivningar.se/tradgardskompost
Vet inte vad det står för mått där, men tre fack på 1x1x1m skulle jag nog rekommendera. Minst!
Ulrika

Katarinas trädgård sa...

Oj vad du är flitig, gräver och gräver. Hoppas du kan få lite hjälp av den där traktorn :)
/Katarina

Livet på solsidan sa...

Mycket snack och lite hockey. Fy så trist sånt är. Hoppas han "skärper till sig" så du får hjälp.

Grävandet är kul, när det är klart. Jag har åkt på ett lindrigt ryggskott för jag varit oförsiktig när jag lyft och grävt. Argghhh! Ska till sjukgymnasten idag.

Fint med lite färger nu. Det behöver vi. Här har lungörten blommat i två veckor redan. Väldigt tidigt, men man ska väl inte klaga ;)

Ha det fint och lycka till med rosrabatten!
Kram Tamara

Related Posts with Thumbnails