söndag 30 mars 2014

Inget finlir alls

Helgen har ägnats åt att fixa en rosenrabatt. Det är inte klart men "grunden" är lagd. Bilderna är fotade från växthusets dörröppning. Förhoppningsvis kommer det alltså att gå att njuta av rosendoft och fägring från växthuset, så småningom. Jag ska fylla på med gödsel och kanske även rosjord. Brukar vanligtvis inte fjäska för rosorna med speciell jord, så vi får se. Sedan ska det bli en bakgrund i form av en spaljé. Dess utseende finns redan i mitt huvud. Det är där rosen Amaretto ska klättra är det tänkt. 


Jag hoppas att träden inte kommer att skugga alltför mycket. 


På bilden ovan syns hörnet på blivande växthuset. Där ser man lite tydligare att det blir nära till rosorna. Nu är det både sand och sågspån som ligger på gräset och ser illa ut, men det försvinner väl så småningom. 


Så värst mycket finlir och turer runt i trädgården har det inte blivit i helgen. Har mest grävt, krattat och släpat stenar. Innan det var dags för middag tog jag dock en liten tur. I år verkar det faktiskt som att det kan bli vitlök. Förra gången jag försökte med det, frös blasten bort och klyftorna ruttnade på grund av vädret den vintern. Nu ser det mer lovande ut. Förhoppningsvis kan jag skörda lite Siberian Red i sommar. 


Det verkar ju som att vädret ska kunna bli okej i veckan så då ska jag försöka hinna klippa ner vissna perenner. Och fylla på med lite jordförbättring i rosenrabatten. Och kanske plantera rosor. Och...

4 kommentarer:

Livet på solsidan sa...

Det är mycket "och..." just nu :)

Läckert med rosrabatt så nära växthuset. Mina rosor blir inte heller så bortskämda. En näve gödsel och nedklippning på våren men de klarar sig fint ändå. Tror att de blir mer tåliga ju mindre man sköter om dem. Hehe.

Ha det fint i veckan!
Kram Tamara

Marina sa...

Du jobbar och står i! Det gör vi här också och det är så roligt. Många förstår inte det där med att det kan vara roligt att "slita" i trädgården. Trist för dem ;).
Sen är det såklart kul att finlira också. Jag var ute en stund efter jobbet och kvällsmaten idag. DÅ blev det mest finlir i Lugnet för det blåste så kallt. Skönt i Lugnet då.

Kram

Nora sa...

Ja, inte har man fritidsproblem så här års om man har en trädgård. Skall bli så spännande att följa dig och alla dina projekt den här våren och sommaren. Och tänk vilken belöning när du så småningom kan sitta i växthuset och njuta av rosorna där utanför i rabatten.
Kram!

Rosor och ruiner sa...

Det kommer bli jättefint med rosenrabatten! Visst är det underbart att vara ute och gräva nu!

Och vilka härliga julrosor du hittat!
Kram Gunilla

Related Posts with Thumbnails