söndag 8 juni 2014

Babyrosa för en prinsessa

Den babyrosa vallmon i altanrabatten står i full blom dagen till ära. Det är ju passande med en rosa blomma som dessutom heter Prinsessan Viktoria Louise en dag som denna, när Sveriges nyaste prinsessa döps. 


Innan den vecklas ut, sitter knoppens hölje kvar som en liten hjälm. Sedan är kronbladen skrynkliga och ser ut som silkespapper. Jag är verkligen förtjust i vallmon som blomma, alla varianter. Från de vilda, till de små söta kornvallmona till de stora, maffiga orientaliska. 


Det återstår många knoppar som inte slagit ut ännu och om vi klarar oss undan hårda regn så kommer de att blomma länge än. 


I den lila rabatten vid planket finns vallmon Pattys Plum. Den är ännu bara i knopp eftersom det är skuggigare här. Jag ser verkligen fram emot att få se den i blom, eftersom jag väntat på det i två somrar utan resultat. Lite läskigt är det ju, tänk om det inte är rätt sort! Den är ju köpt som rot från odla.nu. 


Ha en fortsatt skön söndag!

3 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Ja, det var passande idag, både med färgen och namnet! Man får väl se lite repris i kväll, dagen har varit för fin för att sitta inne vid teven..

Må gott!
Gunilla

Marina sa...

Jag tror min heter Pattys Plum. Den slog ut idag. Höljet satt löst på en av två knoppar i morse och sen vecklades den ut. Har också köpt min hos Odla. Det konstiga är bara att jag vill minnas min som riktigt lila men i år är den mer åt vinröda hållet tycker jag. Passar inte precis in till alla det andra som är lila i den rabatten. Skumt eller har jag jättedåligt minne.

Kram

Jord under naglarna sa...

Jag gillar vallmo! De är fina när de är i knopp, utslagna och frökapseln. Ibland blommar de över så fort, men som helhet blir det ändå lång tid.
Just nu har jag bara en sort, till nästa år ska jag komma ihåg att så några fler.

Related Posts with Thumbnails