lördag 14 juni 2014

Pioner på P

Nu blommar flera av pionerna för fullt. De löser av varandra fint och gör att blomningsperioden blir längre. Förra veckan var det Claire de Lune som var stjärnan och den här veckan har det varit Pink Hawaiian Coral. Den slog ut i tisdags och då var den starkt rosa med korall-toner (framgår inte av bilden). Då såg den ut såhär: 



Fyra dagar senare har den bleknat markant och är mer gulrosa. Det är faktiskt svårt att tro att det är samma blomma. Lika vacker är den dock. Idag ser den ut såhär: 



Men det är inte bara Pink Hawaiian Coral som blommar, även Pêcher och Primevere blommar med flera vackra blommor.

Pêcher

Primevere
 

Inte bara pionerna blommar, flera rosor har kommit igång och olika vallmo-typer blommar. Mer om dessa en annan dag. För övrigt känns det helt osannolikt att det bara är två arbetsdagar kvar innan sommarlovet. Det är faktiskt extremt välförtjänt i år, om jag får säga det själv. Nu ska vi "bara" hinna ha överlämningssamtal, mottagningssamtal, schemaläggning, strategiskt kvalitetsarbete (fråga mig inte vad det innebär!) och beställa nya läromedel innan vi får bli lediga. Piece of Cake! 

7 kommentarer:

Livet på Solsidan sa...

Håller med dig, man kan verkligen inte tro att det är samma blomma. Men så vacker den är! Kan man annat än älska pioner?

Sydplanteringen kommer bli toppen med alla buskar du valt. Önskar jag hade mer buskar här. Jag duttar mest runt med perenner känns det som. Fast alunrötter i grupp är inte att förakta. Tåliga och snygga hela säsongen!

Underbart med sommarlov! Själv kommer jag nog jobba hela sommaren - det är jag värd ;) Känns helt ok med tanke på att jag varit arbetslös ett helt år.

Kram Tamara

Rost och rädisor sa...

Vilket förvandlingsnummer och lika fina i båda skepnaderna.
Ha det gott
Anette

Nora sa...

Vilka fina Pioner! Här väntar jag förväntansfullt på att de första Pionerna skall slå ut, knopparna är riktigt stora och fina nu.
Kram!

Louise sa...

Vad många fina pioner du visar! Jag har alltid ett litet habegär efter fler pioner men de kräver ju sin plats och just nu finns inte den platsen, tror jag...:)

kram louise

Marina sa...

Jättefina pioner och kul med den som ändrat färg. Blir ju som två i en ;)

Jaha, har du inte mer än så att hinna med på två dagar. ;)
Går säkert bra när du har lång ledighet att se fram emot sedan.

Kram

Charlotta sa...

Wow, vilka läckra pioner. Jag väntar på min pionrabatt men eftersom den ligger lite skuggigt får jag vänta ganska länge. Men snart... :))
Tack för din kommentar hos mig!

Charlotta sa...

Wow, vilka läckra pioner. Jag väntar på min pionrabatt men eftersom den ligger lite skuggigt får jag vänta ganska länge. Men snart... :))
Tack för din kommentar hos mig!

Related Posts with Thumbnails