onsdag 24 september 2014

Inget tid att spilla

Plötsligt så infann sig lite panik i sinnet. Igår var det frost på marken när jag åkte till jobbet och det var svalt, för att inte säga kallt, hela dagen. Min första tanke gick till den rabatt som jag inte ens börjat gräva ännu. Den är bara sprejmålad i gräsmattan för att jag ska kunna "känna in" formen innan jag börjar gräva.  


Man kan säga att den kommer att bli mellan portalen och trekammarrabatten (som syns bakom högerstolparna i bilden ovanför). Den blir lite trekantig i formen och innehållet kommer att bli blandat i cottage garden-stil. Pasteller, pasteller och pasteller. 


Anledningen till att den där lilla panik-känslan infinner sig är att jag har två stora beställningar som kommer att dyka upp inom de närmsta dagarna. Fick meddelande om det idag. Mycket är beställt med just denna rabatt i åtanke. Sedan ska en del saker från andra delar av trädgården flyttas hit också. 


När jag var på Fredriksdals ros-dagar i början av sommaren fotade jag massor av rosor som jag skulle vilja ha. Några av dem är beställda från Flora Linnea och kommer att få landa i den här rabatten. 

Menja

Eglantyne

Heritage

Golden Wings

Ballerina

Så nu lär det bli gräva, gräva, gräva hela helgen. Om regnet så öser ner!

3 kommentarer:

Marina sa...

Nu blev jag ju lite sugen på grävprojekt jag också. Vet inte var?
Spännande med växtleverans på gång. Du kommer säkert hinna gräva. På med varma kläder om så behövs.

Kram

Jord under naglarna sa...

Jag håller tummarna för att det ska vara mildare framöver. Efter veckans minusgrader och kyla så har i alla fall vi mildare nu.

Hanna sa...

fina bilder
Ha en fin helg
Hanna

Related Posts with Thumbnails