tisdag 16 september 2014

Mellanlandning

Mellanlandar hemma i en timme eller två innan det är dags att åka tillbaka till jobbet. Ikväll är det föräldramöte för mina ettor. I vanliga fall är detta en av mina tidiga dagar, då jag hinner göra lite här hemma och vara ute ett tag, så icke idag alltså. Men jag har varit ute och fotat lite i alla fall. 


Såhär ser den vita rabatten ut nu efter helgens grävjobb. Inte så väldigt stor skillnad egentligen. Mer bar jord syns ju givetvis. Jag har flyttat runt lite, delat lite, tagit bort lite och lagt till lite. Buxbomen satt förut utspridd runt hela kanten men nu har jag samlat den tätare på ena sidan. Tanken var att jag skulle ta sticklingar för att fylla ut och skapa en tät inramning. Jag har visserligen tagit sticklingar men de växer ju till sig så lååångsamt. Köpa nya plantor har inte känts aktuellt på grund av sjukdomsläget. Nu funderar jag på att sätta något annat som häck på andra sidan, frågan är vad. 


I ena änden fanns en fin ställning och där hade jag satt en klematis. Men eftersom läget inte verkar passa alls, så har jag grävt upp den lilla, lilla planta som återstod och flyttat ställningen. Den ska få hamna i den nya "cottage garden"-rabatten istället. För att få lite höjd i den här änden av vita rabatten satte jag de nya floxen här. Hoppas att den kommer att trivas bättre än klematisen. Till våren återstår det att se om alla lökar som blivit uppgrävda och omflyttade kommer att blomma eller om det bara blir en massa blad. Hoppas på det förstnämnda. 


Nu ska jag svänga ihop lite mat innan det är dags att fara tillbaka till jobbet. 

1 kommentar:

Marina sa...

Hoppas det går bra på mötet.

Bra jobbat med omgrävningen. Jag köpte lökar i helgen så imorgon är planen att gräva ner dem.

Kram

Related Posts with Thumbnails