lördag 13 september 2014

Vallmo och vita rabatten

Jag har ju skrivit tidigare att kornvallmon i trekammarrabatten till stor del har fel färg. Men det går ju inte att komma ifrån att de är väldigt fina ändå. Många olika färger och kombinationer. 


Idag skulle jag inte kunnat fota såhär soliga bilder. Det har varit jättegrått och lite småregnigt. Men trots det har jag varit ute nästan hela dagen. Den vita rabatten har äntligen blivit uppgrävd. Alla växter är upptagna, ogräset bortrensat och jorden gödslad. Imorgon ska jag göra det roliga, nämligen plantera tillbaka allting. Inklusive lite nytt. Köpte till exempel höga vita flox vid Bäckaskog och hosta med vita inslag. Jag har en annan rabatt som ska grävas innan beställningen från Flora Linnea kommer. Kanske hinner jag börja märka ut den imorgon. Givetvis ska jag iväg och rösta också. Det är verkligen en självklarhet, anser jag. 

2 kommentarer:

Marina sa...

Rösta ska jag absolut också göra men det är nog det enda som är helt bestämt. Idag kom jag aldrig ut. Kände inte alls för det helt enkelt. Har pysslat här inne med lite av varje.
Satte mig vid symaskinen vilket inte händer så ofta. Det blev en kasse till matlådorna men den blev inte jättebra. Gör en till :).

Hoppas det blir bra med det du ska göra imorgon.

Kram

Fröken Grön sa...

Har absolut också röstat idag, men inte fått så mycket annat gjort. Sitter mest och nyser...

Jag har vit vallmo i rabatten runt det stora gamla päronträdet, och de har verkligen varit tacksamma i sommar. De blommar och blommar och blommar! Skulle gärna ha fler färger till nästa säsong.

Hoppas du får en bra start på veckan som kommer.
Må så gott!

Related Posts with Thumbnails