torsdag 8 januari 2015

Gör om, gör rätt

Har börjat skriva listor över vilka fröer som jag "behöver" till de olika rabatterna. Vissa av förra sommarens sorter kommer att återkomma. Vissa på andra ställen. Det var en hel del som var rätt men på ändå fel förra säsongen. Det vill säga sorterna var fina och tacksamma men stämde inte i färg med de platser som de var placerade på. Lejongapen Chantilly Mix var till exempel väldigt fina men skulle passa bättre i den nya cottage-rabatten. Kanske får den återkomma eller så testar jag något nytt (med risk för nya misstag). 


Men allt blev ju förstås inte fel. Ett annat lejongap, nämligen Twinny Peach, satt helt rätt mellan rosorna i nya rosenrabatten. Den kommer därför absolut få komma tillbaka i år. Mycket förtjust i denna tacksamma och färgstarka sommarblomma. Man har däremot väldigt svårt att tro att det ska bli något vettigt av dessa pyttesmå fröer när man sår dem. Lejongapen och lobelian hör verkligen till de ynkligaste fröerna. 



Andra saker fick flytta. Som till exempel denna maffiga stockros. Återstår att se om den vill sig i den lila rabatten. Det kan man ju aldrig veta men det är värt ett försök i alla fall. 


Den här stockros-kompisen stod däremot helt rätt och fick bli kvar (för att förhoppningsvis fröa av sig). 

 

2 kommentarer:

Marina sa...

Jag hoppas på att Twinny Peach tänker frösås sig själv och därmed återkomma automatiskt. Är jag optimist???

Beställde mörkröd hög lejongap i år. Ska jag ha i rödblåvita rabatten.

Kram

Hanna sa...

Ha en fin kväll!
Hanna

Related Posts with Thumbnails