onsdag 14 oktober 2015

Nu är hösten här

Hösten är verkligen här. Väldigt många träd har börjat skifta färg på allvar nu. Min ena trollhassel har varit på gång länge och den får ju så vacker färg på bladen. Den står alldeles intill ullungrönnen som ju också få fin höstfärg men den är fortfarande grön. 


I år testade jag att så prydnadspumpor. Det skulle kunna bli många olika varianter men det har det inte blivit hos mig. Inte för att jag ska klaga. De två varianter som det blivit är himla coola. En sort är helgrön med gula ränder och den andra är de här gul-gröna. Det är märkligt hur naturen kan bestämma sig för att göra en skarp kant mitt på pumpan. Jag kommer nog att så små prydnadspumpor nästa år också. Det var kul.



En av pumporna blev knöligare än de andra. 



Under kastanjeträdet dråsar det ner kastanjer hela tiden. Man får se upp så man inte får dem i huvudet när man går där under. Själva trädet skiftar färg mot gulbrunt, mer för varje dag. Träden ute på "åkerholmen" lyser fint i höstsolen (när den behagar visa sig). Nu ser jag fram emot den där dagen när jag kör hem från jobbet och solen bildar en guldtunnel av bokskogen jag åker igenom. Magiskt. Lika magiskt som den skira grönskan på samma plats om våren. 


Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails