lördag 10 oktober 2015

Rosa i cottage-rabatten

Nu hakar jag på trädgårdsfärgsutmaningen hos Maribels Garden. Visserligen en vecka försent, kommer här mitt bidrag till färgen rosa. Min favoritfärg. Framför allt i trädgården. Det finns massor av rosa blommor hos mig så jag väljer att fokusera på cottage-rabatten som den ser ut precis nu. 


Rosen Cottage Rose, som jag köpte vi våras när det var nedsatt pris på Austin-rosor hos Blomsterlandet, har blommat så fint precis hela sommaren. Den tog en liten paus i slutet av augusti och in i september, men kommer nu tillbaka med massor av knoppar och blommor. Den har hållit sig så frisk och fin hela tiden och blommorna nickar inte så mycket,vilket gör den foto-vänlig. 


Till skillnad från rosorna i rosenrabatten har de som står i cottage-rabatten (4m längre bort) klarat sig från rådjurens härjningar i sommar. Det finns flera rosa rosor här men de andra har bara en massa knoppar och inte några utslagna blommor. Jag slängde ut fröer från rosa klint och de har blommat fint i olika rosa nyanser. Lejongapen försådde jag, och de kom igång med blomningen ganska sent. Men när den väl kom igång har den varit fantastisk. 


Lejongap Appleblossom

Kan inte få nog av Cottage Rose vackra blommor. 


Om du vill hitta fler tolkningar av trädgårdsfärgen rosa kan du hitta länksamlingen hos Maribel Garden. Nästa färg som ska tolkas är blå. 


Ha en fortsatt fin helg! 

4 kommentarer:

Maribel sa...

Vad fina rosa blommor, alldeles underbara rosor.
Trevligt att du är med.
/Marika

Sabelhagens Olivlund sa...

Mycket fint du har i rosa. Jättesöt ros, den har jag inte.
Längesedan jag sådde lejongap, det kanske man borde prova till våren.
Fin kväll till dig
Kram Maria

Rosor och ruiner sa...

Åh, rosa, det är min favoritfärg också, speciellt på blommor, men jag har det lite inomhus också, speciellt på sommaren på kuddar och sånt. Vilka vackra rosor du har, den där Cottage Rose var ju ljuvlig!

Må gott!
Gunilla

Rost och rädisor sa...

Gillar den där babyrosa nyansen som går så bra ihop med allt.
Allt gott
Anette

Related Posts with Thumbnails