söndag 6 maj 2012

Idag struntar jag i jante...

... och tänker faktiskt skryta lite över saker jag klarat i helgen. Jag har till exempel bytt olja på åkgräsklipparen för första gången. Det var lite duktigt, tycker jag. Skönt att kunna klippa hela gräsmattan. Det behövdes verkligen, för gräset började bli väldigt långt på vissa ställen. 


Jag har också börjat måla planket svart och det blir riktigt bra, om jag får säga det själv. Jag målar med Falu Rödfärg, först utblandat med vatten och sedan som den är. Det är liksom klumpigt och geggigt i hinken men blir alldeles smidigt och medgörligt när man stryker ut det. Lite speciellt faktiskt. Hittills har jag bara gjort klart framsidan och grundat baksidan. Det kändes viktigast att få det klart, så det går att plantera i rabatten. 


Rabattkanterna som jag satte dit i höstas har rostat under vintern. Jag hann bara plantera lite innan vintern men nu ska det bli mer växter här förstås. Tanken är att färgtemat ska vara lila och silver. Men det där med lila är knepigt. Det finns så många olika nyanser av den färgen. Jag hade nog tänkt mig en mer blålila variant men hittills har det blivit mer åt det vinröda hållet på tulpanerna och alunroten Silver Scrolls


Några växter ska få klättra på planket också. Kanske några klematis eller klätterhortensia. Vet inte om hortensian gillar att suga sig fast i färg, men det återstår väl att se. 


För min del har nedräkningen mot sommarlovet redan börjat. Barnen i klassen ville veta i fredags hur många veckor det var kvar, och vi kom fram till att det bara var sex stycken och då är alla inte ens hela. Maj månad brukar bara säga swisch...
 

3 kommentarer:

Marina sa...

Klart man ska vara stolt över det man själv gjort. Det är härligt när någon vågar vara det (i lagom dos så alltså, som du är här idag).

Gillar absolut de rostiga kanterna, gillar också det svarta och tulpanerna.

Sommarlov kommer vara mer än välkommet. Har det någon gång inte varit det? Jag har jobbat för både två och tre i två veckor nu men det verkar bli bättre nu framöver. Skönt.

Ha det bra!
Kram

Helena sa...

Tänk vad fint du har i din trädgård! Det är liksom helt magiskt vad det spirar och växer där du far fram. Det är inte utan att jag blir lite full i fniss när jag tänker på vår nysådda timjan som inte ens klarade utplanteringen i det så kallade trädgårdslandet. Jag sätter nu mitt hopp till vår tagetes. Det har till och med Magnus lyckats så en gång när vi var små.

Livet på solsidan sa...

Superfint med det svarta! Där har du lite att pyssla med innan det är färdigmålat. Men det är ju snart sommarlov så tiden är väl inget problem? :)

Bytt olja?! Öhh, det hade jag aldrig fixat (tror jag). Redig tjej är du som fixar det mesta själv!

Kram

Related Posts with Thumbnails