tisdag 1 maj 2012

Naturligtvis

Vi sågs visst inte "imorgon", utan det hann bli övermorgon. Förklaringen är givetvis trädgårdstid med kanonväder. Inte hade jag lust att gå in, varken igår eller idag. Mycket har hunnits med, men ändå inte allt som jag tänkt. Fast å andra sidan gjorde jag saker som jag inte planerat, så det går kanske jämnt upp ändå. 


Alla rabatter, utom altanrabatten, är rensade. Odlingslådorna är rensade, och jag har sått grönsaker och satt potatis. Det blev lite senare i år men ändå inte för sent. En ros har blivit planterad, Mme Boll i trekammarrabatten. Pumpen är ute och igång, så nu kan det vattnas om det behövs. På det hela taget ganska mycket som hunnits med och det känns i kroppen. Lite mörbultad blir man av att krypa omkring på alla fyra i rabatterna. 
 

På väg ner till högen där jag slänger rot-ogräs har naturen alldeles på egen hand lyckats få till ett hav av veronikor. Det ser ut som blåa pölar i allt det gröna. En liten omväg får man ta med skottkärran för att inte trampa ner de små blå blommorna. 


Extremt svårfotade är de också. Det ser bara vitt och suddigt ut på bild. Men i verkligheten är de skarpa och riktigt blå. 


1 kommentar:

Millan sa...

Visst känns det i kroppen, den ömmar än här och än där men det är så skönt att det gör detsamma.

Ha det gott!
Kram

Related Posts with Thumbnails