söndag 29 april 2012

Och än är inte helgen slut

Det är söndag kväll men det känns nästan som fredag. Två hela dagars ledighet kvar. Det är bra det, för jag har inte hunnit så mycket som jag tänkt ännu. Idag har jag i alla fall hunnit göra i ordning alla odlingslådorna så imorgon ska potatisen äntligen komma i jorden. 


Det är flera blomrabatter som jag vill hinna rensa innan helgen är slut också. Den vita och altanrabatten till exempel. Sista lilla odlingsplätten bredvid grönsakslådorna ska också rensas. Där hade jag tänkt sätta sparris och då måste jorden visst fixas efter alla konstens regler. 


Mitt i gräsmattan har helt plötsligt en narciss slagit ut som aldrig blommat där tidigare (bilden ovan). Den påminner en hel del om Lemon glow som jag har i färgstarka rabatten, men den är lite ljusare. Funderar på om jag ska flytta den efter att den blommat över eller om den ska få stå kvar. Problemet blir ju att jag måste köra runt den med gräsklipparen om den ska kunna gå i frö och det verkar lite krångligt. 


Lemon glow


 Vi hörs imorgon! 

2 kommentarer:

Nora sa...

Jag känner igen det där med att köra runt saker i gräsmattan. I vår förra trädgård hade vi gullvivor i gräsmattan som vi körde runt så länge dom blommade:-)
Trevlig fortsättning på helgen! Hoppas du hinnermed allt du har planerat!

Marina sa...

Så fina narcisser!

Hoppas du hunnit det du ville under dina lediga dagar. Jag har tre rabatter kvar men det får nog bli till helgen.

Kramar!

Related Posts with Thumbnails