måndag 16 april 2012

Tröstlösa högar och fantastisk växtkraft

Kom hem ganska tidigt idag och kunde därför spendera några timmar i vårsolen. Det blåste och bet ganska bra i kinderna men jag arbetade mig varm. Jag har nämligen satt igång med den föga stimulerande uppgiften att ta bort alla mullvadshögar. Jag har en ny strategi när det gäller avlägsnandet. Jag gräver bort jorden och flyttar till en plats där den gör mer nytta. Att försöka få tillbaka gräsmattans ursprungliga utseende är ändå meningslöst. 


Jag har kommit en liten bit på väg i alla fall. Fem fulla skottkärror kördes iväg. Det är ungefär 14 högar av varierande storlek som krävs för att fylla en kärra. Då kan ni själva räkna ut hur många högar jag har. 


När jag hållit på med högarna ett bra tag blev jag tvungen att göra något lite roligare som belöning till mig själv. Då rensade och gödslade jag förrådsrabatten istället. Mycket skojsigare. 


Det har blivit en vårrabatt utan att det var meningen. Just nu blommar hålnunneörten, som också kallas skånsk nunneört. Jag vet att det kanske inte är en rabattväxt men det ger jag blanka sjutton i. Den har söta blommor och fina blad som håller sig fräscha länge. Jag ska låta dem växa till sig lite mer och sedan ska jag försöka introducera dem i min vitsippedunge. 


De två rosorna (Rosa helenae hybrida och Lykkefund) som jag satte förra sommaren har växt till sig helt otroligt mycket. De behöver något att klättra mot. Pronto! Min favoritros, Souvenir de la Malmaison, däremot verkar inte ha klarat flytten. Men jag ger inte upp, det kan ju komma skott lite senare. Hoppas på det. 

7 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Men du milde tid så mycket högar du måste ha! Det kan ju inte vara roligt... förstår att du ville pyssla lite med rabatten istället.

Kram

Nora sa...

Mullvadar slipper vi här hos oss (iallafall än så länge, peppar, peppar:-). Här är det sniglar, rådjur och hjortar som ställer till det, men dom djuren genererar som tur är inte massa extra arbete......bara extra irritation:-).
Va härligt med en vårrabatt - det borde alla ha!

Hem och Harmoni Marie sa...

Oj, va många högar. Flitiga mullvadar :)

Lykkefund står på min önskelista, måste bara lista ut var jag kan plantera den.

Ha en fin fortsättning på veckan, kram Marie

Marina sa...

Så mycket jord från "bara" mullvadshögar? Det var inte illa.

Förstår att du ville roa dig med lite annat sen.

Hoppas du har en bra vecka!

Kram

Livet på solsidan sa...

Trist med "odjuren", men tänk så stark du kommer bli. Tacka mullvadarna för det!

Det kommer bli ursnyggt med rosorna mot väggen. Lykkefund är lovely!

Kram Tamara

Fröken Grön sa...

Ja, usch för mullvadar. Av någon anledning verkar de ha flyttat in på varenda gräsmatta i grannskapet utom vår, vilket jag är evigt tacksam för.

Möss är inte heller kul, men jag börjar bli riktigt modig! Förr vrålade jag alltid på min sambo när fällorna hade smällt igen, men nuförtiden hanterar jag det som ingenting. Från stadsbo till lantlolla, hihi!

Önskar att det blev lite vårvärme till helgen, så att man fick vara ute i trädgården och njuta på riktigt. Men det verkar vara att hoppas på för mycket, suck...

Önskar dig iallafall en fortsatt skön vecka!
Kram från Göinge!

/Anna-Karin

Jenny sa...

Hej Karin,
Vad flitig du varit med mullvadshögarna i trädgården, du måste vara stark i armarna:)

Vad fint det växer i din rabatt!

Ha det gott,

Kraam Jenny

Related Posts with Thumbnails