fredag 6 april 2012

Ny favorit

Jag har hittat en ny favoritplats i trädgården. I alla fall såhär nu på våren. Hörnan av fruktträdgården är solig hur länge som helst på eftermiddagen. När solen försvunnit från de flesta andra delar av tomten vräker den fortfarande ner här. 
 

Med planket bakom ryggen sitter man ganska skyddad för vinden. När planket sedan blir svart kommer det nog att bli ännu varmare. Äppelträdet kommer förhoppningsvis att växa till sig. Då kommer det kanske inte att bli lika soligt här. Men tillräckligt. 


Nu funderar jag på om det vore bra med ett "golv" i form av plattor. Det är plant så det går bra att sätta en stol direkt på gräset också. 


Igår eftermiddag satt jag här med en kopp te och begrundade om jag skulle klippa några buskar eller träd. Det är det där med päronspaljen som ställer till mest problem, men enligt boken ska jag nog vänta till i sommar och sedan klippa igen i höst. Inte lätta saker, det där med beskärning. 


Idag blir det ingen trädgårdstid eller fika i hörnan. Det är alldeles för blåsigt och kallt. Snön yr redan lite smått i luften, och värre ska det visst bli. Det blir en lång, grå fredag. Passande kanske...

4 kommentarer:

Marina sa...

Ingen snö här ännu men det blåser rejält. Trist!

Jag myser inomhus nu och hoppas på att kunna vara ute en annan dag igen.

Så bra med soliga hörnan. Det räcker kanske med bara en liten ruta med plattor? Bara precis så det markerar sittplats.

Kram!

Hanna sa...

Ser så mysigt ut. Idag har vi tyvärr bara regn här.
Kram
Hanna

Mina Gröna Tankar sa...

Det är nog precis så som en långfredagen ska vara....:(

Tror att din hörna blir jättefin med något golv. Och varför inte en liten hylla på planket där du kan sätta koppen och nått annat gott?

Nora sa...

Vilken härlig hörna du har. Sitter man i lä och solen skiner så kan man ha det gott och varmt även så här års.

Ja, det där med beskärning är inte det lättaste. En hel vetenskap det där:-)

Fortsatt glad påsk!

Kram Nora

Related Posts with Thumbnails