tisdag 29 maj 2012

Mina nya...

...fina träskor måste jag ju visa. Jag köpte dem i fredags och har redan hunnit ha dem på en hel del. Men inte  för att springa ut i det våta gräset med. Nej, det ska vara lite mer till fint. De är så sköna. Mjuka i skinnet och inga hårda kanter. 


Jag åkte faktiskt en riktig omväg för att köpa dem. De finns nämligen bara att köpa här. Hon som har butiken, har själv designat dem. Hon tyckte att de kunde beskrivas som Österlen-toffeln. Och ja, alla skåningar, jag vet att det heter trätofflor här nere. Men jag har använt, och sagt, träskor i hela mitt liv och det tänker jag fortsätta med. Precis som jag nog aldrig spontant kommer att säga spann istället för hink. 


Jag gillar verkligen att de är spikade istället för häftade, och "vågorna" på vristremmen är så snygga. Damen i affären tyckte att de passar extra bra ihop med jeans och det kan man väl hålla med om.  Slutligen måste jag bara konstatera att kantnepetan är en otroligt tacksam växt. Mina har kommit som små, små, självsådda plantor i mina föräldrars grusgång. Nu, ett drygt halvår senare, är de rejäla plantor som blommar och lockar till sig massor av insekter (och grannarnas katter)!

4 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

De var ena snygga tofflor!

Kram

Livet på solsidan sa...

Eller hur - visst är nepetan super! Jag har den i massor. Visst, den frösår sig rätt mycket, men de är lätta att rensa bort. Sen blommar den från vår till höst om man klipper ner den efter första blomningen. Inte många andra som gör det va? Jag har den både i lila och vitt. Älskar den!

Och vilka snygga "trätollor" du köpt! De ser ut att kunna bli sommarens favoriter.

Kram Tamara
PS Håller en tumme för att körsbärsträdet tar sig.

Marina sa...

Hur fina som helst! Jag letar efter nya gummiskor men de tär inte lätt att hitta.

Kram!

Fröken Grön sa...

Verkligen värda en omväg, Karin! Gillar både färgen och modellen. Och naturligtvis håller jag med om att det heter träSKOR och inget annat! (Möjligtvis "trällor".) Mina fötter är tyvärr inte riktigt gjorda för träskor; jag vrickar fötterna lätt och har alldeles för höga vrister...

Hoppas du är fri från din förkylning; om inte annat krya på dig!

/Anna-Karin

Related Posts with Thumbnails