tisdag 1 januari 2013

Summering

Nu när vi står på tröskeln till 2013, kommer här en liten sammanfattning av mitt 2012. 


Året inleddes med att jag arbetade intensivt för att få min bokhylla klar. I mars blev den äntligen färdig och jag kunde flytta in böcker och annat i den. Nu, snart ett år senare, är jag fortfarande otroligt nöjd med den. Vitsipporna i dungen kom väldigt tidigt och jag gladdes åt snödroppar och att min lilla blåsippeplanta hade knoppar. Våren kändes lång men den var ganska kall. Min nya soffa kom på plats i april och jag fikade ute vid planket insvept i en filt. Krokusarna som jag glömt att jag satt på hösten blommade fint och jag lovade mig själv att sätta ännu fler lökar till hösten. I den lila rabatten vid planket uppstod lyckade kombinationer med tulpan och alunrot. Valet av svart färg till planket kändes helt rätt. Pionrabatten kom allt mer till sin rätt och där blommade det en bra bit in på sommaren. 


Jag byggde ett litet fällbart bord mot planket och ett svart rostorn fick det också bli i trekammarrabatten (det ska nog på en kompis i sommar). Stenar köptes för att bilda inramning till några olika rabatter och luktärtor hade jag fler än någonsin. Det lite kyliga och gråa sommarvädret passade mig bra eftersom jag satt klistrad vid OS-sändningarna på tv. 


Det blev en lång höst med tillhörande lång blomning. Jag byggde en portal, även den i svart, och anlade en höstrabatt. I höstrabatten planterades bland annat rudbeckior, solhattar och solbrudar, växter som hade varit fullkomligt otänkbara i min trädgård för några år sedan. Tur att man kan ändra sig!

Vilka förändringar och projekt som kommer att inträffa under 2013 återstår att se...

3 kommentarer:

Nora sa...

Va mycket du fick gjort förra året! Skall bli spännande att följa dina projekt detta året också!
God fortsättning!
Kram!

Marina sa...

Jag är så glad att jag fick möjlighet att se din trädgård (och fina bokhyllan!) live i somras. Det passar så bra med det svarta i din stora fina trädgård tycker jag.

Kramar

Hem och Harmoni Marie sa...

Fin summering!
Ska bli kul att snart påbörja ett nytt trädgårdsår... har börjat fundera på nya projekt inför sommaren.

Ha det gott och idag njuter vi av Kalla va? ;)
Kram Marie

Related Posts with Thumbnails