onsdag 22 januari 2014

En del är samma, men det mesta är nytt

Då har jag äntligen fått iväg årets stora fröbeställningar. Jag har beställt både från Impecta och Botaniska världen, precis som förra året. Tanken var ju (som alltid) att jag inte skulle göra en så stor fröbeställning eftersom jag inte har plats för alla dessa frösådder. Det gick ju så där, kan man väl säga. Kanske är det inte riktigt lika många ettåringar som tidigare men desto fler perenn-fröer. Det mesta är nya sorter, men en och annan favorit smög sig in. Till exempel den här: 


Jag hade sömntutor för första gången förra året och det var en mycket angenäm bekantskap. Därför har jag även i år beställt denna supersöta Bridal Bouquet. Den kanske får stå i en annan rabatt i år dock. Förutom den plantering som jag skrev om i förra inlägget, så finns planer för ytterligare tre (!!!). Hur ska jag hinna med? Våren får inte bli så himla sen i år. 


Luktärtor är ett måste för mig, så det har jag givetvis beställt i år också. Inte mindre än sex olika sorter. En del kommer ha samma färgskala som de på bilden nedan. De flesta är, för mig, nya sorter. 


Nu återstår "bara" att lyckas driva upp alla dessa fröer till fina och blom-villiga plantor. Det är inte alltid lika lätt som att klick-klick-klicka hem dem!

7 kommentarer:

Marina sa...

Luktärt är en favoritblomma här också. Den doften...
Fröerna från Impecta har kommit men jag har inte sått något ännu. Väntar någon vecka till.

Kram

livetpålandet sa...

Sömntutan är jättefin i färgerna ! Luktärter gillar jag hos andra men här har jag svårt att få den att passa in. Sådde i stor kruka i fjol och sedan visste jag inte riktigt var jag skulle sätta den ;) //Annica

Livet på solsidan sa...

Det där "bara" fixar du lätt som en plätt. Om inte annat är du ju ute i god tid. Bara det måste väl vara en fördel? Själv tänker jag bara direktså luktärtor. Inga frösådder inomhus i år.

Det kommer säkert också bli fint med din nya rönnplantering. Spontant tror jag alunrot, rudbeckia Magnus' och någon stjärnflocka skulle vara fint till. Vet inte om det är det bästa i söderläge, men det funkar här hos mig iaf.

Ses på söndag :)
Kram tamara

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Sömntutor är stora favoriter här också. En riktig långblommare. I år blir det flera sorter här.
Ha en fortsatt fin helg!

Hanna sa...

Härligt med blomster bilder.
Hanna

Poppys trädgårdsblogg sa...

Vilken bedårande sömntuta. Jag har inte skickat efter fröer från Impecta i år, tänkte handla av dem på trädgårdsmässan. Hoppas sömntutefröerna finns kvar då.

Poppys trädgårdsblogg sa...

Vilken bedårande sömntuta. Jag har inte skickat efter fröer från Impecta i år, tänkte handla av dem på trädgårdsmässan. Hoppas sömntutefröerna finns kvar då.

Related Posts with Thumbnails