onsdag 8 januari 2014

Opp, Amaryllis!

I år köpte jag tre olika amaryllisar innan jul. En helvit, en mörk-mörkröd och en tvåfärgad. Den tvåfärgade står här uppe vid datorn eftersom jag tyckte att den passade bäst ihop med de lite mer pastellfärgade tonerna som finns här uppe. 

"Samba"


Den vita har fått två stänglar som slog ut nästan samtidigt. Tyvärr har den första klockan redan börjat vissna. Även den tvåfärgade har börjat sloka, innan den ens slagit ut helt och hållet. Vad beror detta på? Man ska ju inte vattna dem så mycket för då skjuter de bara i höjden, men är det trots allt vattenbrist de lider av? 

"Matterhorn"


Den röda står i vardagsrummet och matchar fortfarande julgranen på bästa sätt. Här får granen stanna till Tjugonde dag Knut, allra minst. Som vanligt är det svårt att fota rött. Men jag kan lova att den är riktigt mörkt sammetsröd. Nästan svart inuti. Snyggt, anser jag. 

"Benfica"

3 kommentarer:

Marina sa...

Jättefina! Mina är överblommade. De var med nöd och näppe att det blommade över julhelgen. Varför de hänger har jag tyvärr ingen aning om. Hoppas du får svar av någon annan.

Granen står kvar här också men nu börjar den barra en del tycker jag så i helgen åker den nig ut. Till nästa helg klarar den sig inte. Annars håller jag med dig om att julen varar till Knut.

Kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Benfica är verkligen hur snygg som helst. Här blev det bara en i år. En vit dubbel som har blommat hur länge som helst. Tacksamt! :)
Jag har lärt mig att man inte ska vattna så mycket när den står i knopp men öka på lite när den slagit ut. Men jag har ingen aning om det är rätt att göra så..?
Ha en finfin helg!
Kramar!

Fröken Grön sa...

Snyggt, sa Bull! Jag har bara haft en amaryllis i år, och den håller som bäst på att blomma över. Jag grunnar lite på om jag ska försöka behålla löken. Plantera ute, kanske? Några tips?

Ha en fortsatt skön helg!
/Anna-Karin

Related Posts with Thumbnails